Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 16. toukokuuta 2015

Gordon Ramsayn ankkawokkia

Taannoin käsiini eksyi Gordon Ramsayn parhaat -kirja, jota selailin pitkän tovin ennen kuin päädyin kokeilemaan useampaankin reseptiä. Gordon on toinen lempikokeistani Anthony Bourdainin lisäksi ja Gordonin reseptiikkaa on tullut kokeiltua aiemminkin erittäin hyvällä menestyksellä. Ankanrinta on kampasimpukoiden lisäksi toinen raaka-aine, josta tykkään todella paljon. Sitä tulee kuitenkin harmillisen harvoin laitettua. Sen vuoksi innostuin suuresti kirjasta löytyneestä ankkawokkireseptistä. Ja kuinkas muutenkaan, herkkuahan tämä oli!



Ainekset: (2 hengelle)

2 ankanrintaa, ilman nahkaa, paksuina viipaleina

2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
5cm pala inkivääriä, raastettuna
ripaus 5-maustetta
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa

5 rkl osterikastiketta
2 rkl tummaa soijakastiketta
1 tl maissitärkkelystä, sekoitettuna 2 rkl:n vettä

2 levyä vehnänuudeleita
tilkka seesamiöljyä

3 rkl oliiviöljyä
2 punaista pitkää chiliä, siivutettuna
kiinankaalta, karkeasti siivutettuna
3 kevätsipulia, pilkottuna
lime, mehu puristettuna ja kuori raastettuna

Leikkaa ankan rintafileet paksuiksi viipaleiksi ja pyöritä mausteseoksessa, jossa on valkosipulia, inkivääriä, 5-maustetta, ruususuolaa ja mustapippuria. Sekoita osterikastike, soijakastike ja veteen sekoitettu maissitärkkelys. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja niiden kypsyttyä, lorauta joukkoon seesamiöljyä ja sekoita huolellisesti. Kuumenna wokkipannulla tilkka oliiviöljyä ja ruskista ankkaviipaleita hetki, paistamatta niitä kuitenkaan läpikypsiksi. Siirrä viipaleet hetkeksi sivuun. Kaada pannulle taas tilkka oliiviöljyä ja laita chilit ja kiinankaali pannulle. Paista niitä muutama minuutti ja lisää joukkoon kastikeseos. Kiehauta hiljalleen ja lisää pannulle ankkaviipaleet. Kypsennä pari minuuttia, kastikkeen pitäisi tässä vaiheessa alkaa saostumaan. Lisää pannulle nuudelit ja kevätsipulit ja pyöritä seos huolellisesti sekaisin. Kun nuudelit alkavat olla kauttaaltaan lämpimiä, kaada joukkoon limemehua ja limen kuorta ja tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti