Nigella Lawson on ollut reseptiensä puolesta minulle täysin vieras, tähän asti. Joskus sattumalta on tullut television ääressä katsottua pätkiä hänen ruokaohjelmistaan, suuremmin hänen kokkauksiin paneutumatta. Käsiini eksyi kuitenkin Nigella Express -kirja, joka yllätti minut suuresti. Kirja on täynnä erittäin helppoja ja ennen kaikkea nopeita reseptejä kiireisen arjen "pelastukseksi", kuten Nigellakin asian itse ilmaisee. Kirjan reseptit eivät ole mitään keventäjän arkiruokaa, koska rasvaa ja kaloreita niissä kyllä riittää. Meillä onneksi ei painonhallinnan kanssa ole ongelmia, joten uskaltaa näitä Nigellan reseptejä suosia aina välillä myös arkisin. Tämä helppo ja yksinkertainen resepti tuli testattua maanantai-iltana ja ruoka olikin valmista kädenkäänteessä. Meillä tykätään pienestä potkusta ruuassa, joten tähän reseptiin lisäsin sambal oelekia, jota ei alkuperäisessä versiossa ole. Se antaa mukavasti vähän lisämakua muuten varsin miedoille leiville.
Ainekset: (2 hengelle)
8 viipaletta vaaleaa leipää (esim. maalaisviipaleita)
4tl kevytmajoneesia
1 rkl worcesterkastiketta
2 tl sambal oelek -chilitahnaa
100g cheddarjuustoa, ohuina siivuina
1 tomaatti, ohuina viipaleina
ripaus mustapippuria
Red delicious -omena, kuutioituna
porkkana, ohueksi suikaloituna
120g kiinankaalta, suikaloituna
2 rkl mangochutneyta
4 rkl kevytmajoneesia
2 rkl sitruunamehua
ripaus ruususuolaa
Aloita tekemällä kaalisalaatti. Sekoita keskenään mangochutney, majoneesi, sitruunanmehu ja ripaus suolaa. Laita suikaloidut kaali ja porkkana sekä kuutioitu omena isoon kulhoon. Kaada kastikeseos niiden päälle ja sekoita huolellisesti. Laita salaatti jääkaappiin makustumaan siksi aikaa, kun valmistat leivät. Sekoita keskenään majoneesi, worcesterkastike ja sambal oelek ja voitele seoksella jokaisesta leivästä yksi puoli ja raasta myllystä ripaus mustapippuria sen päälle. Asettele joka toisen leipäviipaleen päälle tomaatinsiivuja ja cheddarjuustoa. Laita toinen, pelkästään majoneesiseoksella voideltu leipä tähän "kanneksi". Kuumenna sisägrilli keskilämmölle ja grillaa leipiä n. 5 minuuttia, kunnes pinta saa väriä ja juusto leivän välissä sulaa. Tarjoile leivät lämpiminä kaalisalaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti