Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kesäinen halloumisalaatti

Meillä on ollut grilli kuumana melkein joka päivä menneillä viikoilla ja grillissä on laitettu niin punaista lihaa, kanaa, kalaa kuin kasvisruokaakin. Ulkolämpötilojen noustessa viimeinkin kesäisiin lukemiin, keho ja mieli kaipaa välillä jotain raikasta ja kevyttä syötävää. Sen myötä kasasinkin taas salaatin meille sillä ajatuksella, että mitä tekisi mieli syödä. Grillaamista ei sentään kokonaan unohdettu tästäkään annoksesta, halloumi on nimittäin aivan mahtavaa grillattuna!



Ainekset: (2 hengelle)

2 halloumia, paloiteltuna
4 avokadoa, kuutioituna
250g mansikoita, puolitettuna
puolikas kurkku, kuutioituna
2 salottisipulia, hienonnettuna
0,5 rasia babypinaattia

ripaus mustapippuria
balsamicoa
oliiviöljyä

Hienonna salottisipulit ja kasaa sen jälkeen lautasille vuorotellen babypinaattia, avokadoa, mansikoita, kurkkua ja viimeisenä salottisipulia. Leikkaa halloumit paksuiksi siivuiksi (4-6kpl / halloumi) ja kuumenna grilli keskilämmölle. Grillaa halloumeja molemmin puolin, kunnes juusto alkaa pehmenemään. Nosta grillin lämmöt täysille ja grillaa nopeasti juuston molemmille puolille kauniit "grilliraidat". Nostele juustot salaattiannosten päälle ja ripottele hieman balsamicoa ja oliiviöljyä annoksiin. Raasra myllystä ripaus mustapippuria ja tarjoile tämä herkku raikkaan, kuivan valkoviinin kanssa.

Craggy Range Te Muna Road Vineyard Sauvignon Blanc 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti