Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Suklaapiirakka

Herkullisen jälkiruuan ei aina tarvitse olla aikaavievää tai monimutkaista valmistaa. Tätä on meillä moneen kertaan leivottu torstai-iltana, seuraavan päivän viemisiksi, tuleville vieraille tai muusta vastaavasta syystä. Valmistus on siis nopeaa ja helppoa, jopa arki-iltana tehtäväksi. Ja kakun voi tehdä valmiiksi edellisenä iltana, se vain makustuu entistä paremmaksi, jos saa yön yli olla jääkaapissa. Kakun suussa sulava suklaatäyte sopii täydellisesti yhteen hieman kirpakan vadelmahillon ja mukavan rapean pohjan kanssa. Varsin pienellä vaivalla saa siis aikaiseksi erittäinkin herkullista jälkiruokaa, niin arkeen kuin juhlaankin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


Ainekset: (6-8 hengelle)

2,3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl tomusokeria
ripaus ruususuolaa
100g voita
1 kananmunan keltuainen

4 rkl vadelmahilloa

2,5dl kuohukermaa
1 rkl vaaleaa siirappia
200g tummaa suklaata
50g voita
2 tl vaniljasokeria

(vadelmia, suklaahippuja)

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, tomusokeri ja ripaus ruususuolaa. Nypi voi jauhoseoksen joukkoon. Lisää kananmunan keltuainen ja muovaa taikinaksi. Lisää tarvittaessa 1-2 rkl vettä. Laita taikina pakastepussissa jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Vuoraa 18cm irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja sivele vuuan reunat kevyesti voilla. Taputtele taikina tasaisesti vuuan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes taikina on täysin kypsää. Taikina saattaa kohota keskeltä paistaessa, mutta se laskeutuu uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki ja voitele sen pohja vadelmahillolla. Tee tortun täyte sulattamalla tumma suklaa ja voi vesihauteessa. Kuumenna kerma pienessä kattilassa kiehumispisteeseen ja sekoita sen joukkoon siirappi. Kaada sen jälkeen siirappikermaseos suklaan päälle ja sekoita huolellisesti. Lisää joukkoon voi ja vaniljasokeri. Kaada suklaaseos kakkupohjan päälle ja siirrä se jääkaappiin vähintään useammaksi tunniksi, mieluiten yön yli. Kakku on valmista tarjottavaksi, kun täyte on hyytynyt. Kakun voi koristella tuoreilla vadelmilla ja/tai suklaahipuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti