Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 16. heinäkuuta 2015

Vihersimpukoita Nahm Jim -kastikkeella

Viime kesänä päädyimme mieheni kanssa makumatkalle Aasiaan, kun kävimme ruokailemassa Farangissa. Paikka oli kummallekin meistä uusi tuttavuus, joten päätimme ottaa makumatkan tosissamme ja tilasimme maistelumenut. Annoksia voisi kehua vuolaastikin, mutta riittänee varmasti, että menu oli kyllä hintansa väärtti. Tästä elämyksestä jäi parhaiten mieleen annokset vihersimpukoista ja kampasimpukoista. Ja tietysti ajatus siitä, että saisiko samanlaisen makuelämyksen luotua kotioloissa, vieläpä ihan itse. Ei voi tietää, jos ei kokeile, joten ryhdyin tuumasta toimeen. Hartaan googlettamisen lopputuloksena löysin mielenkiintoisimman reseptin kastikkeelle täältä. Lime, korianteri ja chili, liitto, joka toimii simpukoiden kanssa erinomaisesti. Ihan en Farangin makuelämyksen tasolle näiden kanssa päässyt, mutta en siitä kauaskaan jäänyt.



Ainekset: (2 hengelle)

8 vihersimpukkaa, sulatettuna

Kastike:
2 pitkää vihreää chiliä, hienonnettuna
1-2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
2 salottisipulia, hienonnettuna
3 rkl limen mehua
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl palmusokeria
0,5 ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna

Koristeeksi:
8 tl merileväkaviaaria
kuivattua sipulirouhetta
korianterin lehtiä

(merisuolaa)

Sulata vihersimpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna kastikkeen makustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen käyttöä. Kaada kastike tiheän siivilän läpi ennen käyttöä. Irroita sulaneet vihersimpukat kuoristaan ja asettele ne takaisin kuorensa päälle. Annostele jokaiselle kuorelle kastiketta, merileväkaviaaria, sipulirouhetta ja korianterin lehtiä. Halutessasi asettele tarjoilulautaselle reilu, tasainen kerros merisuolaa ja asettele simpukat sen päälle. Tarjoile kylmän kuohuviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti