Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 23. heinäkuuta 2015

Fettucine al limone & scampi grigliati


Stockmannin sivuilta löytyy Herkun puolelta oikeinkin monipuolisesti reseptiikkaa ja kyseisillä sivuilla on tullut surffailtua ihan kokkauskipinän ensi hetkistä alkaen. Kuvamateriaalista päätellen tämä resepti pääsi kokeiluun aurinkoisena kesäpäivänä, jolloin hakusessa oli kaiketi säähän sopiva, kevyt, aurinkoinen ja makoisa ruoka. Reseptiin toki sisältyy mascarpone-juustoa, joka tuskin ravintoarvoiltaan kovin kevyttä on, mutta elämä ei ole kalorien laskemista vaan nauttimista varten. Sitruuna tuo kastikkeeseen hapokkuutta ja sitä kautta raikkautta. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.



Ainekset: (2 hengelle)

200g jättikatkaravun pyrstöjä, sulatettuna

3 rkl oliiviöljyä
2 sitruunaa, kuori raastettuna ja mehu
1 rkl voita
250g mascarponejuustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
ruukku tuoretta basilikaa, hienonnettuna
ruukku tuoretta persiljaa, hienonnettuna
parmesanjuustoa, raastettuna
mustapippuria
ruususuolaa

150g fettucine tuorepastaa

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan, poista niistä kova kuori (jotta jäljelle jää vain itse katkaravun liha) ja öljyä kuorettomat pyrstöt kevyesti. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna syvä paistinpannu keskilämmöllä ja laita pannulle nokare voita. Kun voi sulaa, lisää sitruunankuori ja pienen hetken kuluttua sitruunan mehu. Kiehauta nopeasti, anna sitruunan mehusta osan haihtuu. Vähennä levyn lämpötilaa ja lisää pannulle mascarponejuusto ja hunaja. Kastike sakenee nopeasti hapokkuutensa vuoksi, joten älä jätä kastiketta liedelle kiehumaan. Lisää reilusti myllystä mustapippuria kastikkeen joukkoon ja lisää myös ripaus suolaa. Nosta keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Sammuta lämpö levyltä ja sekoita tuoreyrttisilppu ja parmesanraaste pastan joukkoon. Grillaa katkaravut kypsiksi. Nostele annoslautasille ensin pastaa ja sitten katkaravun pyrstöt annosten päälle. Koristele halutessasi tuoreyrttisilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti