Stockmannin sivuilta löytyy Herkun puolelta oikeinkin monipuolisesti reseptiikkaa ja kyseisillä sivuilla on tullut surffailtua ihan kokkauskipinän ensi hetkistä alkaen. Kuvamateriaalista päätellen tämä resepti pääsi kokeiluun aurinkoisena kesäpäivänä, jolloin hakusessa oli kaiketi säähän sopiva, kevyt, aurinkoinen ja makoisa ruoka. Reseptiin toki sisältyy mascarpone-juustoa, joka tuskin ravintoarvoiltaan kovin kevyttä on, mutta elämä ei ole kalorien laskemista vaan nauttimista varten. Sitruuna tuo kastikkeeseen hapokkuutta ja sitä kautta raikkautta. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Ainekset: (2 hengelle)
200g jättikatkaravun
pyrstöjä, sulatettuna
3 rkl oliiviöljyä
2 sitruunaa, kuori
raastettuna ja mehu
1 rkl voita
250g mascarponejuustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
ruukku tuoretta
basilikaa, hienonnettuna
ruukku tuoretta
persiljaa, hienonnettuna
parmesanjuustoa,
raastettuna
mustapippuria
ruususuolaa
150g fettucine tuorepastaa
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan, poista niistä kova kuori (jotta jäljelle jää vain itse katkaravun liha) ja öljyä kuorettomat pyrstöt kevyesti. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna syvä paistinpannu keskilämmöllä ja laita pannulle nokare voita. Kun voi sulaa, lisää sitruunankuori ja pienen hetken kuluttua sitruunan mehu. Kiehauta nopeasti, anna sitruunan mehusta osan haihtuu. Vähennä levyn lämpötilaa ja lisää pannulle mascarponejuusto ja hunaja. Kastike sakenee nopeasti hapokkuutensa vuoksi, joten älä jätä kastiketta liedelle kiehumaan. Lisää reilusti myllystä mustapippuria kastikkeen joukkoon ja lisää myös ripaus suolaa. Nosta keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Sammuta lämpö levyltä ja sekoita tuoreyrttisilppu ja parmesanraaste pastan joukkoon. Grillaa katkaravut kypsiksi. Nostele annoslautasille ensin pastaa ja sitten katkaravun pyrstöt annosten päälle. Koristele halutessasi tuoreyrttisilpulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti