Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 9. heinäkuuta 2015

Pestobroileria ja mozzarella-tomaatteja

Kesä ja grilliruoka, aivan mahtava yhdistelmä! Arkisten kiireiden keskellä meillä ei kuitenkaan haluta tinkiä hyvästä ruuasta, joten mielikuvitus on kovilla, kun joka päivälle miettii jotain hyvää, mutta helppoa ja nopeaa ruokaa. Ja mieluiten grillattuna! Helppo ja joka kerta toimiva ratkaisu on grillata punaista lihaa, kanaa tai kalaa ja kehitellä sille kasviksista lisuke. Sillä ajatuksella lähdin tätä annosta rakentelemaan ja broilerin marinadin ainekset kasasin puhtaasti siitä, mitä kotoa löytyi. Ja kuten meillä ruoka yleensäkin, herkkuahan tämäkin oli!



Ainekset: (2 hengelle)

400g broilerin fileitä

3 rkl pestoa aurinkokuivatuista tomaateista
1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
0,25dl oliiviöljyä
(halutessa 1-kyntinen valkosipuli hienonnettuna tai reilu ripaus myllystä kuivattua)

4 isoa tomaattia
1-2 mozzarellaa
oliiviöljyä
ruususuolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Sekoita marinadia varten pesto, sambal oelek ja oliiviöljy. Laitan broilerit syvään kulhoon tai muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele fileitä huolellisesti, jotta marinadia on joka puolella fileitä. Anna fileiden marinoitua jääkaapissa tovi. Valmista tomaatit leikkaamalla jokaiseen tomaattiin 4-5 viiltoa, noin puoleen väliin tomaattia. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi ja puolita siivut. Laita jokaiseen tomaatin viiltoon mozzarellaa. Laita tomaatit kaksinkertaisen folion päälle, ripottele päälle hieman oliiviöljyä, ripaus mustapippuri ja suolaa ja revittyä, tuoretta basilikaa. Kääri foliot kiinni. Kuumenna grilli keskilämmöllä ja laita tomaattikääröt grilliin. Anna niiden olla grillissä n. 5 minuuttia ja lisää sitten broileri grilliin. Hieman ennen kuin broileri on kypsää, ota tomaatit pois grillistä ja anna niiden jäähtyä pieni tovi. Kun broileri on valmista, tarjoile se tomaattien kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti