Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Tofu-chili-valkosipulipastaa

Jostain syystä minun on viime aikoina tehnyt paljon mieli pastaa. Ja siltikin olen päätynyt pääasiassa kokkaamaan jotakin aivan muuta. Tänään kuitenkin päätin tarttua mielitekooni ja sen ympärille rakentelinkin hyvin yksinkertaisen, mutta varsin maukkaan annoksen. Ihan vain ajatuksella yhdistää sellaisia ruoka-aineita, joista meillä tykätään. Ja vielä en ole sellaista annosta kohdannut, jossa valkosipuli, chili ja korianteri eivät toimisi. Tässä parasta on se, että valmistamiseen ei mene kauaa, joten tätä herkkua suositaan meillä jatkossakin. Siinä missä kiire helposti saa miettimään noutoruokaa hyvänä vaihtoehtona, tämä annos muistuttaa kyllä siitä, että herkullinen kotiruokakin voi olla nopeaa ja varsin vaivatonta.



Ainekset: (2 hengelle)

3 yksikyntistä valkosipulia, ohuesti siivutettuna
2 punaista chiliä, siivutettuna
ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
laadukasta oliiviöljyä
kiinteää tofua, kuutioituna
parmesanraastetta
ripaus mustapippuria

150g tuorepastaa tai täysjyväspagettia
ripaus ruususuolaa

Siivuta chili ja valkosipuli sekä hienonna korianteri. Kuivaa tofua talouspaperilla ja kuutioi se. Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä pannulla ja ruskista tofun palat rapeiksi. Siirrä ne pois pannulta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy ilmeytyy niistä pois. Kuumenna miedolla lämmöllä tilkka oliiviöljyä ja paista siinä chiliä ja valkosipulia, kunnes kypsyvät. Pidä lämpötila maltillisena, jotta ne eivät ruskistu. Keitä tuorepasta tai täysjyväspagetti pakkauksen ohjeen mukaan, lisää reilu ripaus suolaa keitinveteen. Kun pasta on kypsää, kaada keitinvesi pois. Sekoita pastakattilassa valkosipuli-chiliseos, korianteri ja reilu loraus laadukasta oliiviöljyä pastan joukkoon. Nostele annoslautasille ja ripottele päälle parmesanraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti