Ainekset: (2 hengelle)
8 ahvenfilettä
2 salottisipulia, hienonnettuna
4 rkl Dijon -sinappia (kokojyvä)
5 dl kuohukermaa
tilliä, silputtuna
600g perunaa, siivutettuna
150g tuoretta pinaattia
200g tuoreita kanttarelleja
sipuli, hienonnettuna
2 dl kuohukermaa
kananmuna
1 rkl kanttarellifondia
voita
Aloita valmistamalla perunapaistos. Siivuta perunat, hienonna kanttarellit ja sipuli. Kuumenna syvällä pannulla nokare voita ja paista sipulia ja kantterelleja siinä tovi. Anna suurimman osan nesteestä haihtua pois. Siirrä kanttarelli-sipuliseos sivuun ja kuumenna pannulla uudelleen nokare voita. Freesaa pinaattia ja valkosipulia voissa, kunnes pinaatit pehmenevät. Siirrän ne pois levyltä. Sekoita keskenään 2dl kuohukermaa, kananmuna ja ruokalusikallinen kanttarellifondia. Voitele pieni uunivuoka voilla. Lado vuuan pohjalle perunaviipaleita, asettele niiden päälle kanttarelli-sipuliseosta ja sen päälle pinaatti-valkosipuliseosta. Lado päällimmäiseksi vielä kerros perunaviipaleita ja kaada kerma-munaseos vuokaan. Lämmitä kiertoilmauuni 180-asteiseksi ja kypsennä perunavuokaa 35 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista ja aseta se foolion alle. Mikäli ahvenfileissä on ruodot, poista ne leikkaamalla keskiruoto pois. Kuumenna pannulla nokare voita ja kuullota siinä salottisipulia pari minuuttia. Lisää pannulle sinappi ja freesaa useampi minuutti, jotta suurin osa etikasta haihtuu pois. Kaada pannulle kerma ja keitä kasaan n. 10 minuuttia. Kuumenna toisella pannulla reilu nokare voita ja paista ahvenfileet kullankeltaisiksi pannulla. Kun fileet on kypsiä, annostele lautasille perunapaistosta, ahvenfileitä ja reilusti kastiketta. Koristele ripauksella tuoretta tilliä. Tarjoile kuivan valkoviinin kera.
Morgadio da Torre Alvarinho Vinho Verde 2014 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti