Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 4. elokuuta 2015

Makean kirpeää broileria ja uunitomaattisalaattia

Meillä ostetaan liha aina naturellina ja sen myötä onkin kaikenlaiset marinointireseptit kovassa suosiossa. Itse marinoimalla tietää tasan tarkkaan, mitä ainesosia syömäänsä lihaan työntää. Tulin kaivanneeksi uusia makuja meidän keittiöön ja tein taas perinteisen reseptien metsästysretken internetin ihmeellisessä maailmassa. Matkalla näiden makujen äärelle, löysin paljon kokeilun arvoista reseptiikkaa, mutta tämä vei ylivoimaisesti voiton kaikista. Eikä suotta, yhdistelmän kehittelin itse, alkuperäiset reseptit löytyvät täältä marinadille ja täältä uunitomaattisalaatille.



Ainekset: (2 hengelle)

300g broilerin fileitä

Marinadi broilerille:
yksikyntinen valkosipuli, hienonnettuna
0,5 dl omenaviinietikkaa
3 rkl Dijon täysjyväsinappia
limen mehu
puolikkaan sitruunan mehu
1 dl fariinisokeria
5 rkl oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Uunitomaattisalaatti:
500g miniluumutomaatteja, puolitettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
1,5 rkl balsamicoa
pieni ripaus sokeria
minimozzarellapalloja, puolitettuna
tuoretta basilikaa, silputtuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
sitruunan kuoriraastetta

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Laita broilerin fileet syvään kulhoon tai muovipussiin ja kaada marinadi niiden päälle. Kääntele fileitä, jotta marinadia on joka puolella. Anna fileiden marinoitua jääkaapissa vähintään tunti tai vaikka yön yli, jos mahdollista. Uunitomaattisalaattia varten, lämmitä uuni 190-asteiseksi. Puolita miniluumutomaatit ja laita ne uunivuokaan. Sekoita keskenään oliiviöljy, vaahterasiirappi, balsamico ja sokeri ja kaada seos tomaattien päälle vuokaan. Sekoita huolellisesti ja laita tomaatit uuniin n. 40 minuutiksi. Tomaatit ovat valmiita, kun ne alkavat "rypistyä" ja saavat hieman väriä pintaan. Nosta tomaatit pois uunista ja anna niiden jäähtyä hetki. Puolita tässä välissä mozzarellapallot ja silppua basilika ja nosta marinoitumassa olleet broilerin fileet pois jääkaapista. Kaada tomaatit nesteineen syvään kulhoon ja lisää joukkoon mozzarella ja basilika. Sekoita huolellisesti ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria ja lisää vielä joukkoon sitruunan kuoriraaste ja sekoita taas huolellisesti. Kun salaatti on valmista, kuumenna grilli ja kypsennä broilerin fileet. Tarjoile fileet uunitomaattisalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti