Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Suolaiset köyhät ritarit

Tässä on taas yksi loistava esimerkki siitä, ettei hyvän ruuan tarvitse olla monimutkaista. Toisinaan on kiva väkertää alkuruuaksi jotain oikeinkin monimutkaista ja haastavaa. Ja sitten toisinaan taas mikään ei ole niin mukavaa, kuin saada aikaan herkkuja hyvinkin pienellä vaivalla. Näistä kahdesta tämä on ehdottomasti jälkimmäinen, kuten arvatakin saattaa. Ei mitään turhia hienosteluja, vaikka annoksesta näyttävämmänkin saisi ihan vain asetteluun panostamalla. Ja jos oikein laiskottaa tai kiire yllättää, vain lätkimällä ainekset leivälle, saa saman herkun aikaiseksi. Tätä syötiin meillä osana menua, joten tein vain kaksi viipaletta leipää molemmille ruokailijoille. Ja keskenhän ne tuntuivat loppuvat! Alkuperäinen resepti löytyy täältä.



Ainekset: (2 hengelle)

4 reilun kokoista siivua vaaleaa leipää
1 dl Valio Crea kolme sipulia -ruokakermaa
1 dl Valio Crea mustapekka -ruokakermaa
nokare voita

50g crème fraîchea
150g miniluumutomaatteja, puolitettuna
oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
100g naudan leikkelettä
tuoretta timjamia

Kuumenna kiertoilmauuni 150-asteiseksi. Asettele puolitetut miniluumutomaatit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paista tomaatteja puolisen tuntia ja käännä sen jälkeen grillivastus päälle ja anna tomaattien olla uunissa vielä 5-10 minuuttia. Kaada ruokakermat matalalle lautaselle ja sekoita huolellisesti. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja sulata siihen nokare voita. Kasta leipäsiivut molemmin puolin kermaseokseen ja paista pannulla kullanruskeiksi. Sipaise leipäsiivujen päälle crème fraîchea ja asettele päälle reilusti leikkelettä, tomaatteja ja tuoretta timjamia. Tarjoile heti, mieluiten kylmän samppanjan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti