Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 31. lokakuuta 2015

Graavilohi-tortillarullat

Meillä on ollut mieheni kanssa jo pidemmän aikaa yhteinen mieliteko, joka on kuitenkin jäänyt toteuttamatta. Nimittäin graavilohi. Aina välillä monet herkulliset ainekset vähän unohtuvat pois käytöstä ja niin on käynyt myös graavilohelle. Meille sattui taannoiselle viikonlopulle ohjelmaa siten, että perinteinen lauantaimenu jouduttiin jättämään ohjelmistosta pois. Jotain erityistä halusin meille kuitenkin lauantaiksikin keksiä ja tiesin, että aina löytyy sen verran aikaa, että graavilohirullia ehtii tempaisemaan kasaan. Näitä on aiemmin toteutettu hieman toisella tapaa hapankorppujen kanssa, mutta aviomieheni toiveesta kehittelin reseptiä hieman ja huomioin hänen toiveensa tortillalettujen hyödyntämisestä hapankorppujen tilalla. Ja pakko se on itsekin myöntää, nämä olivat vieläkin herkullisempia kuin tännekin aiemmin postaamani resepti noista hapankorppurullista. Näitä voi nauttia menun alkuruokana tai välipalana ihan muuten vaan. Kylkeen suosittelen lämpimästi kylmää samppanjaa, näin elämys on aivan täydellinen!



Ainekset: (4 hengelle)

150g graavisuolattu lohta
2 isoa tortilla lettua
200g chilituorejuustoa
tilkka maitoa
puolikas ruukku tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna

Pehmennä tuorejuusto sekoittamalla maito sen joukkoon. Levitä pehmennyt tuorejuusto tortillalettujen pinnalle (vain toiselle puolelle). Asettele päälle graavilohta ja levitä päälle uusi kerros tuorejuustoa. Ripottele reilusti ruohosipulia tuorejuuston päälle. Rullaa tortillat tiukoiksi rulliksi ja kääri rullat folioon. Anna makustua jääkaapissa vähintään tunnin. Ota rullat kaapista ja kuori pois foliosta. Siivuta rulla n. 3cm paksuiksi siivuiksi. Tarjoile heti.

3 kommenttia:

  1. Ei ehkä kalaa ja suolaa folioon.
    http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000000792550.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin hyvä huomio, kiitos! Täytyy laittaa jatkossa rullat muovikelmuun, ajaa kuitenkin saman asian. :)

      Poista
  2. Ei ehkä kalaa ja suolaa folioon.
    http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000000792550.html

    VastaaPoista