Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 19. lokakuuta 2015

Mustikka-trifle

Jälkiruokien osalta tykkään monesti hyödyntää sellaista reseptiikkaa, joka sallii annosten tekemisen valmiiksi ennen muiden ruokien tarjoilua. Etenkin, jos meille tulee illallisvieraita. Näin säästyy aikaa ja pystyy itsekin osallistumaan vieraiden kanssa olemiseen pelkän kokkaamisen sijaan. Meillä kerma-rahkaseos jätettiin hieman happamaksi, jotta kokonaisuudesta ei tulisi liian makea. Ja tähän yhdistelmään se toimi todella mukavasti. Lisäämällä sokeria happamuuden saa toki pois, jos makeampi lopputulos miellyttää. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


Ainekset: (2 hengelle)

1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100g maitorahkaa
2 Cloetta Crispy Bite Blueberry -patukkaa
150g pensasmustikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä maitorahkaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Maku saa jäädä hitusen happamaksi. Paloittele suklaapatukat pieniksi paloiksi. Kokoa annokset asettelemalla aineksia kerroksittain astioihin. Anna annosten makustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti