Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kermaista jokirapupastaa

Ruokaostoksilla Citymarketissa silmiini osui Pasta Veran tuotteita pullollaan oleva hylly. Kuivatut pastatuotteet näyttivät kerta kaikkiaan herkullisilta, joten olihan sitä pakko päästä niitä kokeilemaan. Valikoin ostoskoriin rigatoni-pastaa ja sen kylkeen päätin tehdä jotain merenelävistä. Hienoisen reseptin metsästyksen jälkeen löysin tämän reseptin ja lähdin rohkeasti kokeilemaan, mitä siitä saisi aikaiseksi. Ja lopputulos oli jälleen kerran oikeinkin hyvää ruokaa, mitäpä muutakaan!



Ainekset: (2 hengelle)
Pasta Vera Rigatoni

200g jokiravunpyrstöjä
limen mehu ja kuori raastettuna
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
pieni purjo, hienonnettuna
punainen chili, hienonnettuna
1,5 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
(tuoretta tilliä)

200g rigatoni-pastaa, pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä

Kuumenna syvällä pannulla tilkka öljyä ja kuullota purjosilppua ja valkosipulia siinä hetki. Lisää pannulle limen raastettu kuori ja valkoviini. Keitä tässä välissä pastavesi kiehuvaksi ja kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kastikepannulta on neste haihtunut melkein kokonaan, lisää pannulle kerma. Pienennä lämpöä ja anna kiehua maltillisesti pari minuuttia. Lisää joukkoon chili ja raasta myllyistä ripaus suolaa ja mustapippuria kastikkeen joukkoon. Lisää ravut ja limen mehu kastikkeen joukkoon ja kuumenna pari minuuttia. Ravut kypsyvät todella nopeasti, joten varo ettei niistä tule ylikypsiä. Annostele lautasille pastaa ja sen päälle reilusti kastiketta. Koristele halutessasi tuoreella tilillä. Tarjoile heti kuivan riesling-valkoviinin kera.

Schloss Schönborn Hattenheim Pfaffenberg Riesling 2010


2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää herkulliselta ja nopealta tehdä eli just perfect. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on juurikin sitä!:) Kiitokset, työkiireiden takia täälläkin on päivitykset jääneet jälkijunaan, kuten blogin tuijottelu noin muutenkin. :D

      Poista