Kesäiset säät ovat pitäneet meillä grillin kuumana ja on tullut syötyä niin paljon grilliruokaa, että niitäkin hetkiä on jo ehtinyt tulla, että on ollut pakko keksiä jotain muutakin syötävää. Jauhelihaa ei meillä syödä kovinkaan usein, keskitymme enemmän kokolihan syöntiin. Vaihtelun vuoksi päätin kuitenkin tarttua aiheeseen ja tempaista kasaan jauhelihakastikkeen aineksista, jotka uskoin sopivan mukavasti yhteen. Ja sopiihan ne, eikä maistu mitenkään perinteiselle kastikkeelle. Nappisuoritus, hyvä minä!
Ainekset: (2 hengelle)
400g naudan jauhelihaa
tölkki Mutti-tomaattimurskaa
1-2 rkl tummaa siirappia
100g yrttituorejuustoa
1 rkl viisipippurimaustetta
ripaus mustapippuri
(gluteenitonta) pastaa
parmesanraastetta
chilirouhetta
Ruskista jauheliha syvällä pannulla. Kaada pannulle tomaattimurska ja lisää joukkoon siirappi ja viisipippurimauste ja sekoita huolellisesti. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja pienennä sen jälkeen lämpöä. Lisää joukkoon yrttituorejuusto ja ripaus mustapippuria. Maista kastiketta ja lisäile mausteita tarpeen vaatiessa. Älä keitä kastiketta enää vaan anna makustua miedolla lämmöllä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele reilusti kastiketta ja pastaa annoksiin ja ripottele päälle parmesanraastetta ja mikäli pidät hieman tulisesta ruuasta, lisää myös chilirouhetta. Helppoa ja herkullista! Annoksen voi tehdä gluteenittomana tai tavallisena sen mukaan, mitä pastaa käyttää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti