Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 20. elokuuta 2016

Kampasimpukoita ja riisinuudeleita chilin, valkosipulin ja inkiväärin kera

Tänä vuonna tuntui, että kesälomaa odotettiin enemmän kuin aiempina vuosina yhteensä. Sieltä se kuitenkin tuli ja loma startattiin perinteisesti vetäytymällä viikoksi mökille, pois "sivistyksen keskeltä", totaaliseen rauhaan ottamaan rennosti ja nauttimaan kiireettömästä elosta. Mökkiviikon päätyttyä ja kotiin palattua, tuntuikin siltä, että nyt on laitettava jotain sellaista mitä kotioloja alkeellisemmissa mökkioloissa ei tulisi mieleenkään kokata. Ja mikäpäs siihen sen osuvampaa, kuin meidän molempien suosikki; kampasimpukka. Tämän reseptin kohdalla chiliä kannattaa maistaa ennen lisäämistä pannulle, tulisuus vaihtelee niissä monesti niin paljon, että herkkämakuisempien kannattaa laittaa vähemmän tai ainakin poistaa siemenet ja malto chilistä, jos kohdalle sattuu tulisempi tapaus. Liian tiukka chili peittää helposti alleen muun makumaailman, joka olisi tälle annokselle erittäin harmillista. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.



Ainekset: (2 hengelle)

10 kampasimpukkaa
ripaus mustapippuria
tilkka oliiviöljyä paistamiseen

2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
punainen chili, hienonnettuna
3 kevätsipulia, hienonnettuna
4 cm tuoretta inkivääriä, raastettuna
1,5 rkl mirin-riisiviiniä
1,5 rkl soijaa
tilkka oliiviöljyä

150g riisinuudeleita

Sulata kampasimpukat ja kuivaa huolellisesti. Raasta myllystä ripaus mustapippuria simpukoiden pinnalle. Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja lisää pannulle inkivääri, valkosipuli ja chili. Kuullota niitä muutama minuutti ja kun valkosipuli saa väriä, lisää pannulle kevätsipuli. Kuullota vielä pari minuuttia ja pudota lämpö miedoksi. Lisää pannulle mirin ja soija ja sekoita huolellisesti. Kuumenna toisella pannulla tilkka öljyä ja paista kampasimpukat niin että saavat paistopinnat molemmin puolin. Annostele kampasimpukoiden kuoriin riisinuudeleita ja chili-valkosipuli-inkiväärihöystöä ja annostele jokaiselle kuorelle kaksi kampasimpukkaa. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti