Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 29. elokuuta 2016

Paahdettua lohta avokadosalsan kera

Mieliteot ovat aina loistava tapa keksiä sisältöä ruokalistalle. Kun samana päivänä teki mieli lohta ja kampasimpukoita, päätin kerrankin tehdä niin päin, että kampasimpukat tarjoillaan pääruokana ja lohi puolestaan alkuruokana. Siihen kun vielä lisäsi mieliteon avokadoon, alkoi hahmottua idea loistavasta alkuruuasta. Ja saisi tästä erinomaisen pääruuankin yksinkertaisesti tuplaamalla ainekset. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.



Ainekset: (2 hengelle)

200g lohta
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua savustettua paprikaa
1 tl jauhettua sipulia
1 tl mustapippuria

2 avokadoa, kuutioituna
pieni punasipuli, hienonnettuna
punainen chili, siivutettuna
1-2 limen mehu
2 rkl oliiviöljyä
n. puolikas ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita lohen maustamista varten kuivat mausteet keskenään. Poista lohesta nahka ja valele kevyesti kalan pinnat oliiviöljyllä. Taputtele joka puolelle kalan pintaan kuivamausteseos. Laita kala maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi. Tee sillä välin avokadosalsa. Sekoita avokado, punasipuli, chili, limen mehu ja oliiviöljy keskenään. Lisää joukkoon korianteri ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja laita jääkaappiin makustumaan. Nosta kala jääkaapista pois ja kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä. Paista kala kypsäksi. Annostele lautasille avokadosalsaa ja lohta ja tarjoile heti kuivan samppanjan kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti