Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 10. syyskuuta 2016

Kampasimpukoita mansikkacevichen ja avokadopyreen kera

Jos tätä blogia on yhtään sattunut selailemaan aiemmin, on saattanut tulla selväksi se, kuinka paljon pidämme mieheni kanssa kampasimpukoista. Perinteiseen lauantaimenuun mietin raaka-aineita ja päätimme yrittää kampasimpukkaöveriä laittamalla sekä alku- että pääruuaksi kampasimpukoita. Reseptiikka oli molemmissa ruokalajeissa uutta ja makumaailmaltaan normaalista poikkevaa, mutta äärimmäisen herkullista. Eikä överiäkään saavutettu, täytynee ensi kerralla tehdä myös jälkiruoka kampasimpukoista, josko sitten onnistuisi! Alkuperäinen resepti löytyy täältä, tein tästä oman mukaelmani, joka meille maistui erinomaisesti.



Ainekset: (2 hengelle)

6 isoa kampasimpukkaa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
tilkka oliiviöljyä
salottisipuli, hienonnettuna
1/2 kurkku, ohuesti siivutettuna

Avokadopyree:
2 rkl créme fraîchea
2 tl wasabitahnaa
avokado
limen mehu
reilu ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Mansikkaceviche:
2 mansikkaa, kuutioituna
50ml oliiviöljyä
1 rkl tulista chilirouhetta
2 rkl mietoa chilirouhetta
1/2 ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa

Valmista avokadopyree ensimmäisenä. Halkaise avokado, poista kivi ja laita avokadon liha syvään kulhoon. Lisää joukkon créme fraîche, wasabitahna ja limen mehu ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta ripauksella ruususuolaa ja mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaesa créme fraîchea miedontamaan makua tai suolaa ja pippuria korostamaan makuja. Laita seos muovipussiin tai pursotinpussiin jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Valmista mansikkaceviche sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja laita seos jääkaappiin makustumaan hetkeksi. Kuivaa sulatetut kampasimpukat talouspaperilla ja raasta niiden pinnoille myllyistä ripaus suolaa ja pippuria. Kuori kurkku ja leikkaa siitä veitsellä ohuita suikaileita. Asettele suikaleet lautasille. Hienonna salottisipuli ja ripottele sitä kurkkusuikaleiden päälle. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista kampasimpukoita siinä minuutin per puoli. Annostele lautasille mansikkacevicheä ja kampasimpukoita ja purista avokadopyreetä ruusukkeiksi annokseen. Tarjoile heti kylmän, kuivan samppanjan kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti