Jälleen kerran meillä päätyi kampasimpukkaa alkuruokalautasille. Tarkoitus oli itse asiassa tehdä hollandaisekastike, mutta niinhän siinä sitten kävi, että loppusuoralla körkkäreiseksi se meni enkä suostunut sellaista annoksissa tarjoilemaan. Parempi onni ensi kerralla, onneksi tämä annos maistui erinomaisesti ihan tällaisenaankin. Ja mikäpäs sen helpompaa, kun unohtaa kastikkeiden kanssa kikkailun, kampasimpukat ja parsa maistuivat sellaisenaankin oikein mainiolle. Ja laittamalla nokareen voita kuumien parsojen päälle, saa annokseen vähän kosteuttakin mukaan.
Ainekset: (2 hengelle)
6 kampasimpukkaa
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
nokare voita
nippu vihreää tankoparsaa
parmesanraastetta
(nokare voita)
Leikkaa parsojen päästä vaalea osa pois. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi. Keitä parsoja paksuudesta riippuen 2-5 minuuttia. Oikein ohuet kypsyvät jo parissa minuutissa, paksumpia pitää keittää viitisen minuuttia. Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla ja raasta myllyistä ripaus suolaa ja mustapippuria niiden päälle. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja kypsennä kampasimpukat pannulla. Nostele lautasille parsaa ja kampasimpukoita ja ripottele päälle parmesanraastetta ja ripaus mustapippuria. Lisää halutessasi kuumien parsojen päälle pieni nokare voita. Tarjoile kylmän, kuivan samppanjan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti