Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 23. heinäkuuta 2016

Kampasimpukoita ja sahramirisottoa

Tätä reseptikirjaa selaillessa ei varmasti kenellekään ole jäänyt epäselväksi, miten paljon kampasimpukoista tykkäämme mieheni kanssa. Kampasimpukoita on tullut valmistettua monella tavalla ja monenlaisten lisukkeiden kera. Meistä kumpikaan ei riisistä liiemmin välitä, mutta risottona sekin maistuu. Kampasimpukoita ei taas ole toviin syöty, joten siitä se ajatus sitten lähti rakentumaan. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Poikkesin siitä itse sen verran, että lisäsin risoton joukkoon myös valkosipulia, sen ystäviä kun me molemmat olemme.



Ainekset: (2 hengelle)

6 isoa tai keskikokoista kampasimpukkaa
ripaus mustapippuria
ripaus tulista chilirouhetta
paistamiseen nokare voita

1,5 dl risottoriisiä
sipuli, hienonnettuna
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
oliiviöljyä
4 dl kanalientä
1 dl valkoviiniä
1 rkl sahramia
1 rkl sitruunamehua
reilu ripaus mustapippuria
reilu ripaus ruususuolaa
nokare voita
parmesanlastuja

rucolaa, silputtuna

Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan ja taputtele ne kuivaksi talouspaperin avulla. Raasta ripaus mustapippuria ja ripottele tulista chilirouhetta niiden päälle. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja kuullota siinä sipuleja hetki. Lisää risottoriisi pannulle ja sekoita rauhallisesti, kunnes riisi muuttuu läpinäkyväksi. Lisää joukkoon n. 1 dl kanalientä ja anna sen imeytyä riisiin. Jatka sen jälkeen lisäämällä vuorotellen loraus valkoviiniä ja kanalientä. Anna nesteen aina imeytyä riisiin, ennen kuin lisäät sitä pannulle. Kun pannulle on mennyt 4 dl kanalientä ja 1 dl valkoviiniä, maista riisiä. Jos se on vielä hieman rapeaa, lisää hieman valkoviiniä pannulle. Lisää sahrami riisin joukkoon ja mausta risotto ruususuolalla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla. Maista taas ja lisää halutessasi sitruunanmehua. Lisää joukkoon nokare voita ja reilusti parmesanlastuja. Sekoittele kunnes juusto sulaa risoton joukkoon. Tarkista maku ja pienennä levyn lämpö pienelle. Kuumanna nokare voita paistinpannulla ja paista kampasimpukat siinä kypsäksi (n. 1-2 minuuttia per puoli koosta riippuen). Annostele lautasille risottoa ja kampasimpukoita ja koristele silputulla rucolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti