Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Mascarpone-pinjansiemenpasta

Tässä taas yksi helppo ja nopea, mutta aivan älyttömän herkullinen arkiruoka. Sen verran tuhtia tämä on, että ei tarvitse miettiä, että nälkä jäisi vaikka annokseen ei lihaa yms. kuulukaan. Pienemmällä määrällä tehtynä sopii erittäin hyvin lisukkeeksi vaikkapa grillatuilla broilerin fileille. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.



Ainekset: (2 hengelle)

4 dl (gluteenitonta) pennepastaa

4 rkl pinjansiemeniä
200g mascarponejuustoa
3 kourallista tuoretta basilikaa, hienonettuna

(mietoa chilirouhetta)
(parmesanraastetta)

Laita pastaa varten kattilaan vettä ja raasta ruususuolaa myllystä veden joukkoon. Veden alkaessa kiehumaan, lisää joukkoon pasta ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pinjansiemenet kylmälle paistinpannulle ja kuumenna levy keskilämmöllä. Ole tarkkana, ettei pinjansiemenet pääse palamaan. Kun pinjansiemenet ovat kevyesti paahtuneet, lisää mascasponejuusto pannulle ja anna sen sulaa. Pienennä tarvittaessa levyn lämpöä, jotta juusto ei ala kiehua. Pastan kypsyttyä, lisää se paistinpannulle mascasponejuuston joukkoon. Lisää basilikasilppu ja mausta ruususuolalla ja mustapippurilla. Sekoita huolellisesti. Annostele pastaa lautasille ja mausta halutessasi ripauksella parmesanraastetta ja chilirouhetta. Tarjoile heti kylmän, kuivan roséviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti