Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Grillatut naudan marmorifileepihvit konjakki-kermakastikkeella

Tein perjantaina ekskursion Hietalahden kauppahalliin, josta ei ole koskaan aiemmin tullut ostettua mitään, vaikka hallin olenkin läpi kävellyt useampaankin kertaan. Roslundin lihakauppaa on kehuttu, eikä suotta. Perjantaiksi luvattiin aurinkoa aamusta iltaan, joten grilli oli saatava kuumaksi työpäivän jälkeen. Kauppahallissa Roslundin tiskin kohdalla ensin mietin perinteistä naudan sisäfileetä, mutta myyjä sai minut vakuutettua siitä, että heidän marmoroitu ulkofileensä ei ole sellaista joka jää sitkeäksi, kun sen grilliin laittaa. Tällaisesta kun ikävä kyllä on kokemusta, eikä vika ole ollut grillimestarissa. Otin riskin ja pakko kehua; kyllä kannatti! Perheemme grillimestari, eli rakas aviomieheni, grillasi pihvit mediumeiksi ja ne olivat suussa sulavia! Siihen kylkeen keiteltiin uutta perunaa; kotimaista Siikliä ja tempaisin todella nopean pippurisen konjakki-kermakastikkeen ja ateria oli täydellinen.



Ainekset: (2 hengelle)

2 kpl naudan marmoroituja ulkofileepihvejä
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa

2 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
3 tl (gluteenitonta) soijaa
4 tl dijon-sinappia
3-4 rkl konjakkia
3 rkl tummaa siirappia
reilusti mustapippuria myllystä

Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää pannulle lihaliemi, kerma, soija, sinappi ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon konjakki. Anna kiehahtaa ja maista kastiketta. Lisää tarvittaessa pippuria tai siirappia. Keittele kastiketta kasaan kymmenisen minuuttia ja jos haluat kastikkeesta paksumpaa, suurusta se Maizenalla. Kun kastike on valmis, kuumenna grilli ja kypsennä fileepihvit halutun kypsyysasteen mukaisiksi. Tarjoile heti keitettyjen uusien, kotimaisten perunoiden ja tuhdin punaviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti