Gluteenittomuudesta kun on tullut osa meidän jokapäiväistä elämää, ainoa mitä olen huomannut todella kaipaavani, on tuorepasta. Pastaruuat ovat aina olleet meille molemmille mieleisiä ja aiemmin tuorepastaa syötiin meillä viikoittain. Vaikka gluteenitonta pastaa saa monenlaisena, tuorepastaa en ole onnistunut vielä löytämään. Onneksi sekin ongelma ratkesi sillä, että löysin internetin syövereistä erittäin helpon ja todella hyvän tuorepastareseptin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Ainekset: (2 hengelle)
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl ksantaania
2 kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä
Sekoita jauhoseos ja ksantaani keskenään ja tee seoksen keskelle kuoppa ja riko kananmunat siihen. Sekoita ainekset keskenään rauhallisilla, pyörivillä liikkeillä. Kun taikina alkaa muodostua, lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita se huolellisesti taikinan joukkoon. Levitä pöytäpinnalle kevyt kerros gluteenitonta jauhoseosta ja kauli taikina kolmessa osassa ohueksi levyksi. Mitä ohuemmaksi levyn tässä vaiheessa tekee, sitä ohuempana se pysyy kypsennyksen aikana. Leikkaa levystä veitsellä nauhamaisia pätkiä. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon reilu ripaus ruususuolaa. Kypsennä pastaa kaksi minuuttia. Tarjoile pasta heti esimerkiksi grillattujen naudan sisäfileepihvien ja tomaatti-valkosipuli-yrttikastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti