Hyvä alkuruoka ei suuria ihmeitä tarvitse. Sen totesin tälläkin kertaa, kun päätin yhdistää (jälleen kerran) kaksi lemppariani; avokadon ja kampasimpukat. Avokadomousseen keksin kokeilla dijonsinapin lisäksi myös hunajaa ja makuhan oli vallan mainio. Kaipasin kuitenkin pientä ryhtiä miedon makumaailman kylkeen ja päädyinkin maustamaan kampasimpukat mausteisella cajunmausteella ennen paistamista. Yhdistelmä oli erittäin toimiva, sopivasti mausteisuutta ja ihanaa pehmeyttä. Jälleen kerran, yksi erinomainen kampasimpukkaresepti lisää!
Ainekset: (2 hengelle)
8 isoa kampasimpukkaa
2 rkl Meiran cajunmaustetta
tilkka seesamiöljyä
Avokadomousse:
2 avokadoa
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
Laita avokadot, dijon ja hunaja syvään kulhoon ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta ripauksella mustapippuria ja ruususuolaa. Kuivaa kampasimpukoiden pinnat ja mausta ne cajunmausteella. Kuumenna paistinpannulla tilkka seesamiöljyä ja paista kampasimpukoita pari minuuttia per puoli. Nosta kampasimpukat tarjoilulautasille ja annostele avokadomoussea kampasimpukoiden päälle. Tarjoile heti.
Oi nam, vaikuttaapa herkulliselle!:)
VastaaPoistaKiitos, olivat kyllä enemmän kun loistavia. Suosittelen kokeilemaan! :)
Poista