Gluteeniton elämä tuo välillä eteen mitä kummallisimpia mielitekoja. Kananugetit ovat yksi sellainen asia, josta on pitänyt luopua muuttuneen ruokavalion myötä. Asiasta kun tuli taannoin puhetta, sain tuttavalta tämän erinomaisen nugetttireseptin (alkuperä ei valitettavasti ole tiedossa) ja päätin rohkeasti kokeilla. Hämmennys olikin suuri, sillä nämä kotitekoiset nugetit peittoavat ihan mennen tullen kauppojan ja pikaruokaravintoloiden versiot! Ja parasta näissä on se, että muuttamalla kanan palojen maustamiseen käytettävää maustetta, makukin muuttuu. Meillä nämä nugetit tarjoiltiin uunissa paahdettujen, Meiran pizzamausteella maustettujen kesäkurpitsasiivujen ja itsetehdyn majoneesin kera.
Ainekset: (2 hengelle)
400g broilerin ohuita fileitä, kuutioituna
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl Meiran cajunmaustetta
1 kananmuna
1 dl Semperin Pofiber perunakuitua
2 dl mantelijauhetta
Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kuutioi broilerin fileet. Kasta palat ensin oliiviöljyssä, sitten mausteseoksessa, sen jälkeen kananmunassa ja viimeisenä pyörittele ne pofiber-mantelijauheseoksessa. Asettele kananpalat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja nugettien pinnat saaneet väriä. Viimeistele tarvittaessa 3-5 minuutilla grillivastuksen alla. Tarjoile heti. Nugetit voi myös kypsentää voissa paistamalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti