Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Harissatahnalla ja parmesanilla kuorrutettua lohta

Kalaa syödään meillä enemmän viikonloppuisin, kun on paremmat mahdollisuudet panostaa ruuanlaittoon myös ajallisesti. Sattuipa kuitenkin kohdalle arkipäivä, jolloin teki mahdottoman paljon mieli lohta! Eipä muuta kuin kalakaupan kautta kotiin ja jääkaapin antimista kokoamaan ajatusta lohen maustamiseen. Päädyin kokeilemaan harissatahnaa ja parmesanraastetta, eikä se ollut huono yhdistelmä ollenkaan! Harissatahna on helppo tehdä myös itse, meillä käytettiin tällä kertaa valmistavaraa. Itse tekemällä saa varmasti maukkaampaa, mutta arjen kiireessä meillä osataan arvostaa myös sitä, että välillä pääsee vähän helpommalla.



Ainekset: (2 hengelle)

400g lohifileetä
2 tl harissatahnaa
2 rkl parmesanraastetta

Poista lohesta nahka ja hiero kalan pintaan harissatahnaa. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kypsennä kalaa n. 7 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja ripottele kalan pinnalle parmesanraastetta. Laita uunivuoka takaisin uuniin ja kypsennä n. 10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoile heti haluamasi lisukkeiden kera.

Lohta ja mustapapu-avokadosalsaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti