Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Nieriää yrttisellä valkoviini-voikastikkeella

Satuin perjantaina hakemaan meille lohta aiemminkin kehumastani Four Seasons Fish -kalakaupasta ja vuoroani tiskille odotellessani silmäilin kalatiskin tarjontaa tavallista huolellisemmin. Lauantain menu oli nimittäin täysin miettimättä siinä vaiheessa ja kalaa ei meillä koskaan syödä liikaa. Innostuinkin tosissani, kun huomasin, että tiskissä köllötteli kokonaisia nieriöitä. Kala, jota olen maistanut vain yhden kerran aiemmin ja tykkäsin kovasti. Kalasta sai mukaansa myös pelkät fileet ja näin päätin, että pääruoka olisi tänä viikonloppuna nieriää. Löysin täältä oikein houkuttelevan kuuloisen kastikereseptin ja myöskin oikein pätevät paisto-ohjeet nieriän fileelle. Kevään innoittamana päätin lisukkeiksi laittaa vihreää tankoparsaa ja jotta annos olisi ruokaisa, lisäsin myös keitetyn perunan molempiin annoksiin. Nieriä oli oikeinkin hyvää ja onnekseni sitä syödään tänään lisää, toinen filee kun odottaa yhä jääkaapissa. Mieskin tykkäsi kovasti, kyseistä kalaa ei hän ollutkaan aiemmin syönyt. Hyvin "lohimaista", mutta selkeästi vähärasvaisempaa. Tämän kastikkeen ja parsan kanssa; aivan täydellistä kevätruokaa!



Ainekset: (2 hengelle)

400g nieriän fileetä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl voita

Kastike:
2 salottisipulia, hienonnettuna
tilkka oliiviöljyä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
100g voita, huoneenlämpöisenä, kuutioituna
1 tl dijon-sinappia
1 tl hunajaa
2 kevätsipulin vartta, silputtuna
0,5 dl tuoretta salviaa, silputtuna
0,5 dl tuoretta tilliä, silputtuna
0,5 dl tuoretta ruohosipulia, silputtuna
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa

Aloita valmistamalla kastike. Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja kuullota salottisipulisilppua siinä hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes nesteestä on jäljellä enää n. puolet. Lisää kuutioitu voi kattilaan osissa ja vatkaa huolellisesti kastikkeen joukkoon. Lisää loput kastikkeen aineet ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kuumenna nieriän fileetä varten paistinpannulla 3 rkl voita ja paista fileetä nahkapuoli alaspäin n. 4 minuuttia. Käännä filee ja ota nopeasti väri myös toiselle puolelle. Tarjoile heti kastikkeen ja haluamasi lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti