Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 13. huhtikuuta 2017

Steak Oscar eli naudan sisäfileepihviä ja hollandaisekastiketta ravunlihan kera

Lauantaiseen menuun päätin rohkeasti tarttua taannoin ensiyrittämällä epäonnistuneeseen hollandaisekastikkeeseen, etenkin kun kauppoihin on ilmestynyt ihanan ohuita tankoparsoja kevään kunniaksi. Tällä kertaa tosin laskin varman päälle ja ostin kaupasta myös valmiskastikkeen siltä varalta, että oma kastikkeeni menisi pilalle, kuten viimeksi. Sen tunnustan, että perehdyin aiheeseen Hollandaise-kastike oikein antaumuksella, mikä viime yrityksen tiimoilla jäi vähäiseksi. Kananmunat olivat oikein hyvän tovin huoneenlämmössä, kuten voi ja kaikki muutkin ainekset. En sitten tiedä oliko se kuuluisa kuun asento oikea vai auttoiko huolellinen valmistautuminen, kastike onnistui nimittäin täydellisesti ja valmisversio sai jäädä kaapinpohjalle odottamaan. Tosin tämä kastike oli niin hyvää itsetehtynä, että pahoin pelkään valmissoosin jäävän kokonaan käyttämättä!



Ainekset: (2 hengelle)

2 kpl n. 150g luomunaudan sisäfileepihvejä
100g katkaravun pyrstöjä, kuutioituna
250g tankoparsaa

3 kananmunan keltuaista, huoneenlämpöisinä
2 rkl sitruunan mehua
muutama pisara tabascoa
50g voita, sulatettuna
ripaus ruususuolaa

Kypsennä parsat kiehuvassa vedessä ja mausta pihvit ripauksella ruususuolaa ja mustapippuria. Valmistaaksesi hollandaisekastikkeen, sekoita keltuaiset, sitruunan mehu, tabasco ja ripaus ruususuolaa keskenään. Sulata voi ja kaada hitaasti, ohuena nauhana keltuaisten ja mausteiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Kypsennä parsat kiehuvassa vedessä ja mausta pihvit ripauksella ruususuolaa ja mustapippuria. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja paista pihvejä n. 2 minuuttia jokaiselta puolelta, jotta lopputulos on medium. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti