Taannoin ajattelin ilahduttaa makeista leivonnaisista pitävää aviomiestäni kokeilemalla rohkeasti suklaamuffinssien leipomista, gluteenittomana. Muffinsseja on tullut leivottua aiemmin paljonkin, mutta gluteenittomuuden myötä on myös leipomispuolessa ollut hieman opettelua. Lähinnä on ollut joku outo kynnys ryhtyä touhuun makeiden leivonnaisten osalta. Näiden muffinssien myötä kynnys on nyt ylitetty ja olivat niin herkullisia, että näitä tulee tehtyä meillä toistekin! Sovelsin täältä löytynyttä muffinssireseptiä, lisäsin toffeesydämen ja valkosuklaakuorrutteen muffinsseihin, jotta olivat erityisen suklaisia ja makeita. Ja nämä saivat mieheltäkin kehuja, eli olivat erittäin onnistuneita!
Ainekset: (6 muffinsia)
50g pehmeää/lähes sulaa voita
1,5 dl karppisokeria
1 kananmuna
0,5 dl maitoa
2 dl Semper Fin Mix gluteenitonta jauhoseosta
1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
70g Pandan tummaa suklaata, pieneksi murusteltuna
6 kpl Cloetta Center Toffee -makeisia
130g Pandan valkosuklaata, sulatettuna
Sekoita voi, sokeri, kananmuna ja maito keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasvaseoksen joukkoon. Lisää taikinaan rouhittu suklaa ja sekoita huolellisesti. Annostele silikoniseen muffinssivuokaan kuuteen kuppiin taikinaa n. puoleen väliin kuppeja. Paina yksi Center Toffee -makeinen keskelle kuppeja. Peitä makeiset lopulla taikinalla. Paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa n. 25 minuuttia. Kun muffinssit ovat kypsiä, sulata valkosuklaa ja kuorruta muffinssit suklaalla. Laita ne jääkaappiin hetkeksi, jotta valkosuklaa kovettuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti