Kiireen keskellä arjen pelastaa nopeat, mutta herkulliset reseptit. Tämän kehittelin päässäni, kun tiesin edessä olevan kiireisen päivän, joka tulisi venymään pitkälle iltaan. Jogurttikastikkeen helppous on siinä, ettei tarvitse kuin sekoittaa aineet ja antaa sen hetken makustua. Päätin tässä annoksessa myös säästää tiskiä (kattilat pestään meillä aina käsin) ja valmistin lisukkeena olevan kesäkurpitsan samalla paistinpannulla, jolla kypsensin ensin broilerin sisäfileet. Tämä oli ihanan kevyt, mutta ruokaisa arkiruoka. Valmistumiseen ei mene 20 minuuttia kauempaa ja maku on kuitenkin erinomainen. Ihaninta tässä reseptissä oli kuitenkin se, että mieheni teki ruokaostokset minun tehdessä pitkää päivää töissä ja ilokseni hän oli valinnut käytettäväksi jogurtiksi luomuversion! Luomuruoka on erityisesti minulle tärkeä asia, joten ihanaa, että puoliso tukee oma-aloitteisesti niissä asioissa, jotka toiselle ovat tärkeitä. Tosin, olen ollut meidän yhteisten vuosien ajan jo muutenkin sitä mieltä, että sain omakseni miehistä parhaan!
Ainekset: (2 hengelle)
n. 400g broilerin sisäfileitä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
tilkka oliiviöljyä
3 dl Valio Luomu Turkkilainen jogurtti
1 rkl Meira Garam Masala -mausteseos (0% lisättyä suolaa)
2 kesäkurpitsaa, ohuesti suikaloituna
pieni nokare luomuvoita
(koristeeksi ripaus silputtua korianteria)
Sekoita keskenään kreikkalainen jogurtti ja garam masala -mausteseos ja laita jogurttikastike jääkaappiin maustumaan. Raasta esim. juustohöylällä kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi. Mausta broilerin sisäfileet ripauksella ruususuolaa ja mustapippuria. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja kypsennä broilerin sisäfileet kypsiksi. Siirrä ne pannulta folion sisään vetäytymään. Kuumenna samalla pannulla pieni nokare luomuvoita ja lisää kesäkurpitsan suikaleet pannulle. Kääntele ja paista kunnes suikaleet hieman pehmenevät. Tarjoile heti broilerin sisäfileiden ja jogurttikastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti