Löysin itseni jälleen kerran kalaostoksilta Four Seasons Fish -myymälästä. Kyseisen päivä mielitekona oli pasta ja päätinkin toteuttaa tätä reseptiä myös lohen kanssa. Annos oli enemmän kuin onnistunut! Tästä oppineena, pyrin jatkossakin kierrättämään vanhoja, hyväksi todettuja reseptejä. Lihaa, kalaa ja kanaa vaihtelemalla moni tuttu annos saa ihan uusia vivahteita.
Ainekset: (2 hengelle)
400g lohifileetä
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
150g gluteenitonta pennepastaa
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
1 tl mietoa chilirouhetta
2 rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
4 rkl tomaattipyreetä
100g rucolaa, silputtuna
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
ripaus ruususuolaa
tilkka oliiviöljyä
Hienonna valkosipuli ja kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä. Kuullota valkosipulisilppua hetki ja lisää chilirouhe pannulle. Pyörittele niitä hetki ja lisää aurinkokuivatut tomaattikuutiot. Parin minuutin kuullotuksen jälkeen lisää tomaattipyre pannulle ja kuumenna. Lisää silputtu rucola ja kun se pehmenee, mausta seos sitruunan kuoriraasteella ja sitruunan mehulla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Poista lohifileestä nahka ja kuutioi filee reiluiksi annospaloiksi. Raasta myllyistä ripaus mustapippuria ja ruususuolaa paloille ja kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä. Kypsennä lohipalat ja tarjoile heti pastan ja kastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti