Voisin kirjoittaa kokonaisen postauksen kokeiluistani kauppojen gluteenittomien leipien suhteen. Suurimmaksi osaksi ne ovat ikävä kyllä olleet suuria pettymyksiä. Helmiäkin onneksi joukosta löytyy, yksi niistä tuli sattumalta vastaan, kun Prisman hyllyyn oli ilmestynyt
Brander Oy:n saaristolaisleipä. Nappasin sen ostoskoriin, koska kotona odotti paljon kehumani
Four seasons fish:in inkivääri-lime graavilohta. Näistä päätin rakennella varsin herkullisen välipalan, kun valmistauduin perinteisen lauantaimenun kokkaukseen. Leipä oli enemmän kuin herkullista, gluteenittomuudesta huolimatta siitä löytyi sitä aitoa saaristolaisleivän makua! Tämä oli aivan täydellinen kombo, graavilohta ja tummaa leipää, kiitos Brander Oy:n, "gluteenivammasta" huolimatta pääsen nauttimaan tällaisestakin herkusta, ilman että leipä täytyy itse leipoa. Leipä ylipäätään ei maistunut ollenkaan gluteenittomalta ja meillä nekin, joilla gluteenivammaa ei ole, tykkäsivät kovasti. Tämä on todellinen löytö, ostan siis toistekin!
Ainekset: (2 hengelle)
60g inkivääri-limegraavilohta
6 siivua Brander Oy:n gluteenitonta saaristolaisleipää
2 rkl kevytmajoneesia
1,5 tl sitruunapippuria
tuoretta tilliä
(ripaus mustapippuria)
Siivuta leipä ja asettele siivut tarjoilualustalle. Levitä viipaleille kevyesti majoneesia ja ripottele sitruunapippuria majoneesin päälle. Asettele graavilohisiivut leiville ja raasta myllystä ripaus mustapippuria niiden päälle. Viimeistele tuoreella tillillä ja tarjoile heti, mieluiten kuivan samppanjan kera.
|
Luomusamppanjaa; De Sousa Grand Cru Reserva. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti