Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 25. toukokuuta 2017

Kikherneillä ja fetalla täytetyt bataatit

Kasviruokaa tulee syötyä toisinaan ja moneen kertaan reseptejä selaillessani, olen törmännyt ideoihin täytetyistä bataateista. Eräänä päivänä iltaruokaa meille miettiessäni, muistinkin ajatuksen näistä. Täytteeseen kerättiin jääkaapista jämiä ja muuten sellaisia juttuja, jotka meille maistuvat. Näistä voi toki tehdä liharuokaa yksinkertaisesti lisäämällä täytteen joukkoon esimerkiksi jauhelihaa tai kanasuikaleita. Tällaisenaankin olivat kuitenkin varsin täyttäviä ja ruokaisia.



Ainekset: (2 hengelle)

n. 1kg bataattia, puolitettuna
oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Täyte:
50g Arla Apetina Classic juustokuutioita
puolikas ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
1/4 ruukku tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna
120g GoGreen Luomu kikherneitä
punainen chili, hienonnettuna
40g parmesanlastuja

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita bataatit ja asettele puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupuoli ylöspäin. Ripottele pinnoille pieni ripaus oliiviöljyä, ruususuolaa ja mustapippuria. Kypsennä n. 30 minuuttia (kunnes bataatit pehmenee). Sekoita tällä välin kulhossa täytteen ainekset keskenään. Nosta bataatit uunista ja koverra lusikalla bataatteja, jotta leikkuupinta rikkoutuu ja annostele reilusti täytettä bataattien päälle. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti