Tänään teki mieli katkarapuja ja päätin päivän ruuan rakentaa sillä ajatuksella. Marinoidut katkaravun pyrstöt ovat varsin herkullisia ja onnistuin löytämään kaupan pakastealtaasta sellaisia, joissa oli kuoret vielä päällä. Ei muuta kuin kotiin sulattamaan ne ja kuorimaan. Vaikka siinä oma vaivansa olikin, maun puolesta ehdottomasti kaiken vaivan arvoista. Avokado maistuu meille aina ja niistä saa helposti herkullisen kylmän kastikkeen sekoittamalla jogurtin joukkoon. Bataatin ansiosta annoksista tulee ruokaisia, annoksen puolittamalla toimisi varmasti varsin hyvin myös alkupalana.
Ainekset: (2 hengelle)
n. 500g jättikatkaravun pyrstöjä, sulatettuna
Marinadi:
limen mehu
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
4 rkl oliiviöljyä
2 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl chilirouhetta
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
Avokado-korianterikastike:
2 avokadoa, puolitettuna, kivi poistettuna
2 dl Valio luomu turkkilaista jogurttia
pieni 1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
limen mehu
puolikas ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
2 iso bataattia, puolitettuna
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Poista ravun pyrstöistä kuoret ja laita ne syvään astiaan. Kaada marinadi pyrstöjen päälle ja kääntele huolellisesti, jotta marinadia on joka puolella pyrstöjä. Laita ne marinoitumaan jääkaappiin vähintään tunniksi. Valmista tällä välin kastike lisäämällä syvään astiaan kaikkia ainekset ja survo ne sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Laita myös kastike makustumaan jääkaappiin. Kuumenna uuni 200-asteiseksi, puolita bataatit ja laita ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Kypsennä uunissa 30-40 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Kun bataatit ovat kypsiä, nosta ne pois uunista. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja kypsennä ravun pyrstöt (max. 2min per puoli). Riko bataattien pinta haarukalla ja annostele niiden päälle kastiketta ja ravun pyrstöjä. Koristele halutessasi silputulla korianterilla ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti