Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Lohisalaatti

Jatkan taas salaattien kehumista arjen pelastajina. Kun on oikein hektistä, helposti ja nopeasti kasaan saatavat, ruokaisat salaatit ovat aivan parasta arkiruokaa. Jostain kumman syystä meillä ei ole lohisalaattia tehty koskaan aiemmin ja kalakaupan lisäksi kun ruokaostokset tuli tehtyä sillä periaatteella, että mitä hyllyistä löytyy ja äkkiä mieleen juolahtaa, olin enemmän kuin erittäin tyytyväinen tähän salaattiin. Tuoreet, kotimaiset marjat tuovat ihanaa raikkautta annoksiin ja sopivan kirpsakka vadelma maistuu lohen kanssa erittäin hyvin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämäkin salaatti on taas erittäin onnistunut arkiherkku.



Ainekset: (2 hengelle)

400g lohifileetä, ilman nahkaa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

2 kpl luomukananmunia, keitettynä
200g miniluumutomaatteja, puolitettuna
100g vadelmia
pussi Hetki Fresh Coleslaw -salaatti (ilman kastiketta)
puolikas ruukku tuoretta korianteria, silputtuna

Annostele lautasille coleslaw -salaattia (halutessasi sekoita pussissa mukana tuleva kastike salaatin joukkoon, kevyempään versioon kastiketta ei meillä laitettu lainkaan) ja nostele sen päälle puolitettuja miniluumutomaatteja ja silputtua korianteria. Kuori keitetyt kananmunat ja puolita ne ja asettele annokseen. Ripottele vielä tuoreita vadelmia salaatin päälle. Raasta myllyistä pieni ripaus ruususuolaa ja mustapippuria lohifileen päälle ja kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Lisää lohifilee pannulle ja paista kypsäksi, kääntäen kerran paistettaessa. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti