Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 24. kesäkuuta 2017

Alkusalaatti "uppomunalla" ja sinappisella vinaigrettella

Alkuruuaksi piti syödä ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä vihreää parsaa, mutta ilmeisesti juhannus oli saanut kaikki muutkin ostamaan parsaa ja kaupassa hyllyt ammotti tyhjyyttään. Näin ollen päivän alkuruoka piti "vetää hihasta" kesken kauppareissun ja päädyin soveltamaan alkuperäistä ajatustani ilman parsaa. Olen aiemmin tehnyt onnistuneesti uppomunia, mutta niihin liittyy aina oma jännitysmomenttinsa. Näin päätin päästää itseni helpommalla ja puhtaasti keittää perinteiseen tyyliin munat, joskin niin lyhyen aikaa, että keltuainen jää yhä valuvaksi. Toimivat oikein hyvin näinkin ja olivat enemmän kuin helppoja tehdä.



Ainekset: (2 hengelle)

2 kpl luomukananmunia
5 siivua ilmakuivattua kinkkua
avokado, kuutioituna
friseesalaattia

Vinaigrette:
1 rkl kokojyväsinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl valkoviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita vinaigretten ainekset keskenään ja laita se jääkaappiin makustumaan. Pese ja kuivaa fiseesalaatin lehdet ja revi ne silpuksi. Annostele lautasille salaattia ja kuutioitua avokadoa. Leikkaa ilmakuivatun kinkun siivut kolmen osaan ja asettele ne annoksiin. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja keitä siinä 4-5 minuuttia kananmunia. Laita ne sen jälkeen kylmään veteen n. minuutiksi. Annostele tällä välin vinaigrettea annoksiin. Kuori kananmunan varovasti ja leikkaa ne auki annoksissa. Näin juoksevaksi jäänyt keltuiainen valuu annoksiin. Tarjoile heti, kylmän ja kuivan samppanjan kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti