Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 13. heinäkuuta 2017

Kermaista lohi-pestopastaa

Sellaisena päivänä kun ohjelmassa on sekä kuntosalitreenit että tennistä, iltaruuan on syytä olla tuhti, että jaksaa. Tai ainakin näin perustelin sen itselleni, kun mieliteon kohteeksi iski ajatus kermaisesta lohipastasta. Arki-illasta kun oli kyse, en lähtenyt liiemmin hifistelemään; pidin ajatuksen yksinkertaisena ja käytin jopa kaupan valmista pestoa, vaikka itsekin sitä saisi aika nopeasti tehtyä. Tämä oli kuitenkin oikein makoisa annos tällaisenaan ja valmistusajaltaan sopiva arjen kiireisiin. Niille, jotka pehmeän kermaisuuden rinnalle kaipaavat pientä potkua, annosta on helppo tuunata ripauksella tulista chilirouhetta.


Ainekset: (2 hengelle)

n. 300g lohifileetä, kuutioituna
ripaus mustapippuria
2 tl sitruunan mehua

120g gluteenitonta pennepastaa
2 tl vihreää pestoa

100g babypinaattia, silputtuna
1,5 dl kuohukermaa
tuoretta basilikaa, silputtuna
parmesanlastuja

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on valmista, sekoita pesto sen joukkoon. Raasta myllystä ripaus mustapippuria lohikuutioiden päälle ja kuumenna pannu keskilämmöllä. Nostele palat pannulle ja ripottele päälle sitruunan mehua. Kun kuutiot ovat kypsiä, nostele ne pois pannulta hetkeksi. Samalla pannulla kuullota lohen paistamisesta jääneessä rasvassa pinaattisilppua, kunnes se pehmenee. Lisää pannulle kuohukerma ja kiehauta nopeasti. Laske lämpötilaa ja lisää lohen palat kerman joukkoon. Sekoita huolellisesti. Annostele lautasille pestolla maustettua pastaa ja lohikastiketta ja ripottele päälle tuoretta, silputtua basilikaa sekä parmesanlastuja. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti