Viimeisimmällä ulkomaan reissulla törmäsin siihen tosiasiaan, että helteellä kun haluaa drinksun, lasillinen samppanjaa ei aina ole mieleisin vaihtoehto. Mieheni innoittamana kokeilin mojitojen juomista ja sehän jos mikä on aivan täydellistä kuumalla kesäsäällä. Reissun jälkeen päätimme kokeilla, maistuuko mojitot yhtä hyvältä kotona kuin reissun päällä. Selasin nettiä läpi ja reseptejä oli monenlaisia tarjolla. Päätimme rohkeasti kokeilla muutamaa versiota ja loppuviimeksi se omalla soveltamisella tehty maistui kaikista parhaimmalta. Näin ollen, tämä resepti pitää pistää ylös, jotta jatkossakin kesäkuumalla voidaan drinksutella herkullisia mojitoja!
Ainekset: (per drinkki)
0,35dl lasi (Ikea Pokal)
3 tl ruokokidesokeria
puolikas lime, kuutioituna
reilusti tuoreen mintun lehtiä
0,6 dl kivennäisvettä (Vichy Novelle)
reilusti jäämurskaa
4cl vaaleaa rommia (Havanna Club)
morttelin survin
4cl mitta
pillejä
Lisää lasin pohjalle sokeri ja sen päälle limen kuutiot (3-4kpl) sekä mintun lehdet. Survo näitä morttelin survimella niin, että limestä irtoaa mehua kunnolla. Lisää joukkoon kivennäisvesi ja sekoita voimakkaasti. Täytä lasi jäämurskalla. Kaada rommi lasiin viimeisenä ja alla sen valua ns. jäiden läpi. Lisää lasiin pari pilliä ja koristele halutessasi mintun lehdillä. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti