Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 19. lokakuuta 2017

Tomaattinen kastike, eli kebabkastike

Mieliteot osaa kummasti yllättää. Sen kun yhdistää arjen kiireisiin, pitää keittiössä käyttää vähintäänkin luovuttaa, jotta hyvästä mausta ei liikaa tingittäisi. Meillä herra toivoi taannoin kebabia ja ranskalaisia ja ajatuksesta itsekin innostuin yhdellä ehdolla; kastikkeen teen itse. Ja kun löysin tämän reseptin, olin aivan varma, ettei tästä voi pahaa tullakaan. Eikä tullut, loppuviimeksi pienellä vaivalla arkisesta ja todella nopeasta annoksesta sai varsin maukkaan, siitäkin huolimatta, että tällä kertaa käytimme kaupan kebablihaa. Kebablihan tekeminen itse onkin tämän myötä kokeiltavien asioiden listalla!



Ainekset: (4 hengelle)

Mutti yrttimaustettu tomaattimurska
pieni sipuli
1-kyntinen valkosipuli
oliiviöljyä
2 tl paprikajauhetta
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
gluteeniton kasvisliemikuutio
1 rkl balsamicoa
1 rkl sriracha-kastiketta
1 rkl sinappia

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa. Laita sipulit pannulle ja kuullota niitä muutama minuutti, kunnes pehmenevät. Lisää pannulle tomaattimurska ja n. 1dl vettä (huuhtele tomaattimurskatölkki sillä). Anna kastikkeen keittyä miedolla lämmöllä kasaan noin puolisen tuntia. Lisää tämän jälkeen kastikkeen joukkoon suola, mustapippuri, paprikajauhe, kasvisliemikuutio, sriracha, sinappi ja balsamico. Sekoita huolellisesti ja anna kastikkeen keittyä vielä kymmenisen minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu. Kaada kastike muoviastiaan ja survo se sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti