Gluteenittoman elämän myötä on asioita, joita olen jäänyt kaipaamaan. Yksi niistä on Subwayn patongit. Ne olivat ihanaa roskaherkkua silloin tällöin, mutta koska heillä ei ole valikoimassaan gluteenitonta leipää lainkaan, kyseiset patongit ovatkin elimistölleni sopimatonta ja ne on pitänyt unohtaa. Onni olikin taannoinen ilta, kun päätin tehdä meille nopeasti lämpimiä leipiä sisägrillissä, jotta ruuanlaittoon ei menisi kauaa aikaa. Helppouden vuoksi tulikin laitettua leipiin leikkelettä, juustoja ja pakollisena kasviksena vähän salaattia. Ja kun näitä pääsimme maistamaan, melkein yhteen ääneen totesimme mieheni kanssa; ihan kuin Italian BMT!
Ainekset:
3 siivua leipää, per annos (gluteeniton Fria Limpan)
kinkkua
pippurimeetwurstia
mozzarellaa, siivutettuna
parmesanlastuja
vihersalaattia
Auran väkevää sinappia
Blå band Samurai-chilimajoneesia
Jokaiseen leipään tulee kolme siivua leipää, annoksista tulee melko tuhteja. Levitä kahden leivän toiselle puolelle sinappia ja pinoa toisen sinappikerroksen päälle reilusti meetwurstia ja kinkkua. Lisää näiden päälle muutama siivua mozzarellaa ja aseta toinen leipä sinappipinta alaspäin näiden päälle. Voitele päälle jäävä leivän pinta Samurai -chilimajoneesilla ja pinoa myös sen päälle meetwurstia ja kinkkua. Ripottele näiden päälle reilusti parmesanlastuja ja muutama salaatinlehti. Voitele myös viimeinen leivän siivu chilimajoneesilla ja aseta koko leipäpinon kanneksi majoneesipuoli alaspäin. Kuumenna sisä-/voileipägrilli keskilämmöllä ja grillaa leipiä n. 5 minuuttia, kunnes juustot sulaa ja leipien pinnat ovat saaneet väriä. Leikkaa kolmioiksi ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti