Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Vuohenjuustosalaatti pesto-vinaigrettella

Päätin taannoisena sunnuntaina luoda oman versioni erään ravintolan taivaallisen ihanasta vuohenjuustosalaatista. Ja se onnistui aivan täydellisesti! Jos rehellisiä ollaan, tämä oli parempaa! Tuhti vuohenjuusto tekee salaatista ruokaisan ja vesimeloni antaa annokseen ihanaa raikkautta, vastapainona juustolle.


Ainekset: (1 annos)

250g vuohenjuustoa, kahdeksi siivuksi leikattuna
tilkka oliiviöljyä

salaattisekoitusta
puolikuivattuja tomaatteja
suippopaprikaa
kurkkua
vesimelonia

Marinoitu punasipuli:
punasipuli, puolitettuna ja siivutettuna
0,5dl oliiviöljyä
0,4dl punaviinietikkaa
pieni ripaus sokeria
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Pesto-vinaigrette:
1,5 rkl vihreää pestoa
2 rkl oliiviöljyä
2rkl punaviinietikkaa
ripaus mustapippuria

Aloita valmistamalla marinoitu punasipuli. Puolita punasipuli ja leikkaa puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Laita siivut syvään kulhoon ja sekoita loput ainekset keskenään ja lisää punasipulien kanssa samaan astiaan. Sekoita huolellisesti ja laita punasipulit jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi. Valmista seuraavaksi pesto-vinaigrette sekoittamalla ainekset keskenään, tarkista maku ja laita myös vinaigrette jääkaappiin siksi aikaa, että salaatti muilta osin valmistuu. Suikaloi suippopaprika, kuutioi kurkku, siivuta vesimeloni ja asettele annoslautaselle salaattisekoitusta. Lisää salaattisekoituksen päälle paprikaa, kurkkua, melonia ja puolikuivattuja tomaatteja. Lisää annokseen marinoitua punasipulia ja pesto-vinaigrettettea. Kuumenna pieni tilkka oliiviöljyä pannulla erittäin kuumaksi ja laita vuohenjuustosiivut pannulle. Ruskista nopeasti molemmilta puolin ja kun pinnat on saaneet väriä, nosta vuohenjuuston siivut annokseen. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti