Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Alkuruokasalaatti tomaatista, mozzarellasta ja ilmakuivatusta kinkusta

Yksinkertaista ja herkullista. Sillä teemalla lähdin rakentamaan meille taannoista lauantaimenua ja päädyinkin myös tämän reseptin äärelle. Perinteinen capresesalaatti tuntui hieman liian yksinkertaiselta, joten päätin kehitellä siitä toisenlaisen version. Tomaatti ja mozzarella saivatkin kylkeensä ilmakuivattua kinkkua ja annos olikin melkein valmis. Salottisipuli ja vinaigrette tuovat annokseen mukavaa kirpeyttä ja kaprikset omanlaisen makumaailmansa. Tämä olikin kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan älyttömän ihanaa herkkua.



Ainekset: (2 hengelle)

2 mozzarellaa, siivutettuna
4 siivua ilmakuivattua kinkkua, puolitettuna
2 tomaattia, siivutettuna
2 salottisipulia, hienonnettuna
2 tl pienia kapriksia, hienonnettuna
muutama lehti tuoretta basilikaa, revittynä

Vinaigrette:
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl Dijon- sinappia
1,5 rkl balsamicoa
pieni ripaus ruususuolaa
pieni ripaus mustapippuria

Siivuta ja hienonna salaatin ainekset. Sekoita vinaigretten ainekset ja anna sen makustua hetki. Kasaa salaatti annoslautasille siten, että vuorottelet mozzarellalla, tomaatilla ja ilmakuivatulla kinkulla. Ripottele näiden päälle hienonnettua salottisipulia ja kaprista. Lisää annoksiin vinaigrettea ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti