Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 14. syyskuuta 2019

Suklaakuorrutteiset mansikat

Useasti kohtaan lauantain kolmen ruokalajin menujen kanssa sen, että haluan tehdä jokaisesta ruokalajista monimutkaisia. Kesäloma taisi tänä vuonna kuitenkin tehdä tehtävänsä ja eräänä lomaviikkojen viikonloppuna päätin menussa nauttia yhdestä kesän parhaista puolista. Nimittäin kotimaisista mansikoista, jotka eivät seurakseen ihmeitä kaipaa ja ovat erittäin hyviä sellaisenaankin. Meillä kuitenkin mansikoiden lisäksi tykätään myös suklaasta, joten ideahan oli kaikessa yksinkertaisuudessaan valmis. Ja hämmentävää kyllä, nämä olivat kerrassaan taivaallisen hyviä ja älyttömän helppoja ja nopeita tehdä.


Ainekset:

mansikoita
valkosuklaata
maitosuklaata
nonparelleja ja muita haluamiasi koristeita

Sulata vesihauteessa toinen suklaa ja dippaa osa mansikoista siihen. Asettele mansikat lautaselle tai alustalle. Koristele haluamasi mansikat nonparelleilla suklaan ollessa vielä sulaa. Sulata toinen suklaa vesihauteessa ja dippaa siihen loput mansikoista. Koristele taas osa mansikoista nonparelleilla heti suklaaseen dippaamisen jälkeen. Asettele loputkin mansikat alustalle tai lautaselle ja siirrä ne 10-15 minuutiksi jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa on kovettunut, koristele osa mansikoista esimerkiksi värillisellä koristelugeelillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti