Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 5. syyskuuta 2019

Kampasimpukkarisotto sitruunaisella voi-valkosipulikastikkeella

Lauantaimenun pääruuaksi valikoitui jälleen kerran risotto. Kampasimpukat sopivat meidän molempien mielestä melkeinpä mihin ruokalajiin tahansa. Jälkiruokaan niitä en sentään ole kokeillut, vielä ainakaan. Risotto on monesti ihanan lempeää ja pehmeää, joten Indian Sweety Drop -paprikoista saa kivasti pientä särmää annokseen. Tämä on ehdottomasti yksi parhaista risotoista, joita olen koskaan syönyt ja tästä tulikin meidän uusi lempirisotto kertaheitolla.



Ainekset: (2 hengelle)

3 rkl voita
1,5 dl risottoriisiä
4dl kasvislientä
2dl kuivaa valkoviiniä
2 kevätsipulia, hienonnettuna (säästä hieman koristeluun)
3 rkl sitruunan mehua
2 rkl sitruunan kuoriraastetta
2 rkl mascarponejuustoa
100g parmesanjuustoa, lastuiksi raastettuna
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa

3 rkl voita
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
4 rkl sitruunan mehua
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa

8 kpl isoja kampasimpukoita
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
tilkka oliiviöljyä

Indian Sweety Drop -paprikoita

Kuumenna syvä pannu keskilämmöllä ja lisää pannulle 2 rkl voita. Kun voi on sulaa, lisää pannulle risottoriisi ja kuumenna tasaisesti sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää vielä 1 rkl voita ja silputut kevätsipulit pannulle. Pyörittele n. minuutti ja lisää joukkoon kasvislientä niin, että riisi juuri ja juuri peittyy sen alle. Anna kiehua miedolla lämmöllä kevyesti sekoitellen ja kun neste on imeytynyt riisiin lähes kokonaan, lisää pannulle valkoviiniä niin että riisi peittyy taas juuri ja juuri. Kun viini alkaa olla imeytynyt riisiin, lisää pannulle samalla idealla kasvislientä. Tämän jälkeen lisää taas viiniä ja sen jälkeen kasvislientä. Kun riisi alkaa olla kypsää, pudota levyn lämpötila miedolle ja anna lopun nesteen imeytyä riisiin. Mausta risotto mascarpone- ja parmesanjuustolla, sitruunankuoriraasteella, -mehulla ja ripauksella mustapippuria ja ruususuolaa. Kuumenna pienessä kastikekattilassa 3 rkl voita ja kun voi on sulaa, lisää joukkoon valkosipuli. Anna valkosipulin kypsentyä pari minuuttia ja mausta kastike sen jälkeen sitruunan mehulla, mustapippurilla ja ruususuolalla. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista mustapippurilla ja ruususuolalla maustetut kampasimpukat pannulla nopeasti. Kasaa lautasille risottoa, kampasimpukoita ja kastiketta. Viimeistele annos Indian Sweety Drop -paprikoilla, paremasanlastuilla ja hienonnetulla kevätsipulilla ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti