Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 2. marraskuuta 2019

Helppo ja nopea Thai Red Curry

Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten helposti ja nopeasti tavallisesta arkiruuastakin saa maistuvaa. Ainekset heittelin kattilaan sillä kuuluisalla mutu-tuntumalla ja koko reseptiikka syntyi "hihasta vetämällä", eli yhdistelemällä aineksia, joista pidän. Lopputuloksena oli sopivan mausteinen ja nopeasti valmistuva kastike.


Ainekset: (4 annosta)

700g broilerin fileetä, suikaloituna
tilkka oliiviöljyä
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
punainen paprika, kuutioituna
5-pippurimaustetta
limen mehu
1 rkl kalakastiketta
2 rkl fariinisokeria
tölkki kookomaitoa
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl sambal oelek chilitahnaa

korianteria tai kevätsipulia, hienonnettuna

Kuumenna syvällä pannulla tilkka oliiviöljyä. Kuullota valkosipulia ja paprikakuutioita hetken aikaa. Lisää fileesuikaleet pannulle ja mausta niitä 5-pippurimausteella ja limen mehulla. Kun fileesuikaleet alkavat olla kypsiä, lisää pannulle kalakastike, fariinisokeri, kookosmaito ja currytahna. Sekoita huolellisesti ja mikäli pidät mausteisemmasta ruuasta, lisää vielä joukkoon 1 tl sambal oelek chilitahnaa. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin ja silputun korianterin tai kevätsipulin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti