Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 21. marraskuuta 2019

Gluteenittomat uunidonitsit

Viikonlopun ruokaherkutteluun kuuluu yleensä jälkiruoka ja sitä suunnitellessani mieleeni muistui donitsipelti, joka oli jossain vaiheessa ostoslistalla. Pienen etsinnän jälkeen löysin Annin uunissa -blogin ja sieltä hyvältä vaikuttavan reseptin gluteenittomille uunidonitseille. Pienillä muokkauksilla toteutin Annin reseptiä ja palaute jälkiruuasta oli paras mahdollinen; ei uskoisi, että ovat gluteenittomia! Alkuperäinen resepti löytyy täältä ja alta löytyy oma toteutukseni.

Valkosuklaalla koristeltuna.
Ainekset: (12 kpl)

2,5dl Moilas pulla- ja munkkimix -jauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl psylliumia
1 dl maitoa
0,5 dl voisulaa
1 kananmuna

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sekoita sen jälkeen voisula, maito ja kananmuna keskenään toisessa kulhossa ja kaada sekoitus jauhoseoksen joukkoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Voitele 12-paikkainen donitsipelti voilla ja kuumenna uuni 200-asteiseksi. Käytä pursotinta apuna ja annostele taikinaa pellin donitsivuoksiin noin puoleen väliin asti vuokaa. Donitsit kohoavat uunissa hyvin, eli vuokia ei kannata täyttää liian täyteen. Paista donitseja uunissa 6-10 minuuttia, riippuen siitä, miten isoksi donitsin uunissa turpoavat. Kaada donitsit pelliltä leivinpaperin päälle ja anna niiden jäähtyä hetki. Kuorruta halutessasi jäähtyneet donitsit tomusokerikuorrutteella ja nonparelleilla tai sulatetulla suklaalla.

Värjätyllä tomusokerikuorrutteella koristeltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti