Valkosuklaalla koristeltuna. |
2,5dl Moilas pulla- ja munkkimix -jauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl psylliumia
1 dl maitoa
0,5 dl voisulaa
1 kananmuna
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sekoita sen jälkeen voisula, maito ja kananmuna keskenään toisessa kulhossa ja kaada sekoitus jauhoseoksen joukkoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Voitele 12-paikkainen donitsipelti voilla ja kuumenna uuni 200-asteiseksi. Käytä pursotinta apuna ja annostele taikinaa pellin donitsivuoksiin noin puoleen väliin asti vuokaa. Donitsit kohoavat uunissa hyvin, eli vuokia ei kannata täyttää liian täyteen. Paista donitseja uunissa 6-10 minuuttia, riippuen siitä, miten isoksi donitsin uunissa turpoavat. Kaada donitsit pelliltä leivinpaperin päälle ja anna niiden jäähtyä hetki. Kuorruta halutessasi jäähtyneet donitsit tomusokerikuorrutteella ja nonparelleilla tai sulatetulla suklaalla.
Värjätyllä tomusokerikuorrutteella koristeltuna. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti