Mielestäni hyvä ruoka on yksi parhaista tavoista nauttia elämästä. Hyvän ruuan laittaminen on harvoin monimutkaista, eikä se yleensä vaadi muuta kuin omien makumieltymystensä tuntemista. Kun tietää mistä tykkää, on helppo yhdistellä asioita, joista koostuu erinomaisia kokonaisuuksia. Tämä resepti syntyi eräälle viikonlopulle puhtaasti siitä, että mieli teki lohta. Harvemmin lohen kanssa tulee tehtyä mitään kermaisia kastikkeita, mutta synkkenevä syksy laittaa ajoittain kaipaamaan pehmeän kermaista ruokaa. Mascarponejuusto on tässäkin annoksessa erinomainen valinta ja pesto ja sambal oelek antavat kivasti ryhtiä juuston kermaisuuden joukkoon. Kalan rasvaisuuden ja kastikkeen kermaisuuden rinnalle onkin hyvä yhdistää jotain kevyempää, kuten tässäkin annoksessa käytettyjä tuoreita kasviksia.
Ainekset (2 hengelle):
300g lohta, ilman nahkaa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
250g mascarponejuustoa
2 rkl vihreää pestoa
1 rkl sambal oelek chilitahnaa
ripaus mustapippuria
miniluumutomaatteja
tankoparsaa
tuoretta basilikaa, silputtuna
1 rkl voita
Kuumenna mascarponejuusto kattilassa juoksevaksi ja mausta se pestolla, chilitahnalla ja ripauksella mustapippuria. Pidä kastike lämpimänä miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Muista makustella kastiketta ja lisää tarvittaessa lisää pestoa tai chilitahnaa. Puolita miniluumutomaatit ja siisti tankoparsat. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja anna tankoparsojen keittyä hetken ajan. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja paista tomaatteja hetki pannulla. Lisää tankoparsat ja basilikasilppu tomaattien joukkoon. Pyöritä hetken aikaa pannulla ja siirrä sivuun. Paista lohi kypsäksi paistinpannulla ja tarjoile heti tomaattien, parsan ja kastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti