Ainekset:
Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Valkosuklaatäyte:
250g mascarpone-juustoa
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
145g Pandan valkosuklaata, sulatettuna
Maitosuklaakuorrute:
2 dl kuohukermaa
145g Pandan maitosuklaata, sulatettuna
Valmista ensin kääretorttupohja vatkaamalla kananmunat ja sokeri keskenään. Sekoita omassa kulhossa perunajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeria ja lisää kananmunaseoksen joukkoon. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja paista pohjaa uunin keskiosassa n. 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Valmista sillä välin täyte. Sekoita mascarponejuusto ja tomusokeri keskenään. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa juusto-sokeriseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää joukkoon myös kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle tasaisesti ja rullaa pohja kääretortuksi. Laita rulla jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli. Kuorruta jouluhalko vähän ennen tarjoilua. Kuorrutetta varten, vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata maitosuklaa vesihauteessa. Sekoita suklaa ja kerma keskenään ja kuorruta torttu sillä. Raidoita kuorrutetta halutessasi veitsen avulla elävämmän näköisen pinnan saavuttamiseksi. Anna halon asettua hetki jääkaapissa kuorrutteen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti