Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 3. tammikuuta 2020

Tomaatti-pinaattipaistos kampasimpukoiden kera

Parhaat arkiruuat ovat helppoja ja nopeita, ilman että makunautinnosta joutuisi tinkimään. Tämä annos syntyi ihan sattumalta, kun poikkesin lounasta hakemaan Siuntion Four seasons Fish:iin ja tiskissä oli tarjolla kampasimpukoita. Yksinkertaisista aineksista rakentui kerrassaan herkullinen kokonaisuus, joka ruokaisuudellaan meni erittäin hyvin päivällisestä. Tällä reseptillä sain taas hyvän muistutuksen siitä, että helposti ja nopeastikin saa ihanaa ruokaa, josta nauttia ehtii myös arkena.


Ainekset: (1 hengelle)

3 isoa kampasimpukkaa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

puolikas 1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
puolikas punainen chili, siivutettuna (puolita ja poista malto, jos et pidä tulisesta ruuasta)
kourallinen tuoretta korianteria, hienonnettuna
puolikkaan limen mehu

reilusti tuoretta pinaattia
kirsikkatomaatteja, puolitettuna
oliiviöljyä
ripaus mustapippuria

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit pannulle. Kun tomaatit alkavat hieman pehmenemään, lisää pannulle myös pinaatti. Mausta ripauksella mustapippuria ja limen mehua. Kun pinaatti pehmenee, siirrä tomaatti-pinaattipaistos lautaselle. Kuumenna uudestaan samalla pannulla tilkka oliiviöljyä ja kuullota siinä hienonnettua valkosipulia ja chilisiivuja pari minuuttia. Lisää pannulle hienonnettu korianteri ja mausta limen mehulla. Pyörittele pari minuuttia seosta pannulla ja nostele sen jälkeen seos sivuun ja kuumenna samalla pannulla taas pieni tilkka oliiviöljyä. Raasta myllyistä kampasimpukoiden pinnalle pieni ripaus ruususuolaa ja mustapippuria. Paista kampasimpukoita noin minuutti per puoli ja nosta ne sen jälkeen samalle lautaselle tomaatti-pinaattipaistoksen kera. Nostele kampasimpukoiden päälle valkosipuli-chiliseosta ja purista hieman limen mehua annokseen. Koristele halutessasi tuoreella korianterilla ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti