Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 11. tammikuuta 2020

Uunilohta sitruksisen kastikkeen kera

Tammikuussa monet vannoo elämäntapamuutoksen nimiin ja hankkii salikortin tai alkaa liikkumaan enemmän. Itse en näihin lukeudu, vaan uskon siihen sanontaan, että "ei se mitä syöt joulun ja uudenvuoden välillä, vaan mitä syöt uudenvuoden ja joulun välillä". Oma hyvä olo lähtee siitä, että elämä on tasapainossa; riittävä lepo, laadukas ravinto ja mielekäs liikunta, niillä ei voi epäonnistua. Tässä on annos, jota itse syön ympäri vuoden, mutta joka sopii erittäin hyvin myös niille, jotka juuri nyt haluavat olla tarkkana siitä, mitä suuhunsa laittavat. Annos on kevyt, mutta täyttävä ja herkullinen. Pinaatti ja tomaatti ovat mielestäni kerrassaan erinomainen yhdistelmä, joka ei tarvitse mitään extraa kylkeensä. Tässäkin reseptissä kaikki osat pääsevät oikeuksiinsa; kala, kevyt kastike ja lisuke.



Ainekset: (2 hengelle)

n. 300g lohifileetä
reilu ripaus sitruunan mehua
ripaus ruususuolaa
reilu ripaus mustapippuria
tuoretta tilliä
kokonaisia rosépippureita

Kastike:
200g turkkilaista jogurttia tai créme fraîchea
puolikkaan sitruunan mehu
2 tl dijon-sinappia
reilu ripaus mustapippuria
pieni ripaus ruususuolaa
puolikas ruukku tuoretta tilliä, hienonnettuna

tuoretta pinaattia
miniluumutomaatteja
tilkka oliiviöljyä

Aloita sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään ja laita kastike maustumaan jääkaappiin muiden osien valmistuksen ajaksi. Laita lohifilee uunivuokaan ja purista reilusti päälle tuoretta sitruunan mehua. Lisää lohen pinnalle pieni ripaus ruususuolaa, reilusti mustapippuria, silputtua tilliä ja hiemaan rosépippureita. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja paista lohifileetä 10-15 minuuttia, kunnes se on kypsää. Lohen ollessa lähes kypsää, kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja lisää miniluumutomaatit pannulle. Kun tomaatit alkavat hieman pehmenemään, lisää pannulle reilusti tuoretta pinaattia. Nosta lohi pois uunista ja annostele lautasille lohta, pinaatti-tomaattipaistosta ja kastiketta. Koristele halutessasi rosépippureilla ja silputulla tillillä. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti